GOPENG

GOPENG
JOM HAPUSKAN KLEPTOKRASI

Friday, January 02, 2015

Wanita kencing kena dedah


Nak tengok wanita kencing? Status terkini  Sharifah Sofea kena bedal. Paling menarik bila pembohongannya didedahkan :

MENGULAS TEORI KONSPIRASI MH370

Sebelum meneruskan, saya mengambil peluang untuk mengucapkan takziah kepada keluarga penumpang QZ8501 dan MH17, serta diharap para anggota keluarga penumpang MH370 dapat terus tabah dengan dugaan yang dihadapi. Kami bersama anda merasai kesedihan, dan cuba sedaya upaya untuk tidak menyentuh apa-apapun berkenaan 370 selagi pencarian masih diteruskan.

 Saya perasan dua tiga hari ni page so called kapten tengku sharifah sofea kembali menjadi viral dan siap ada blog lagi, dan kini mula disebarkan dan dishare oleh masyarakat umum.

 Kononnya atas nama menyebarkan kebenaran, dia bercerita tentang maklumat yang kononnya dia terima dari perisikan Russia, tv Russia dan mempengaruhi tangible and gullible Malaysian dgn perkataan Dajjal, Yahudi dan konspirasi.

 Ok first thing first : 

PERISIK TIDAK MENGAKU DIRINYA PERISIK, dalam keadaan apa sekali pun hatta nyawa dihujung mata pedang tiada satu maklumat yang akan diserahkannya kepada musuh. Itu rule of thumb perisikan. Jadi kalau ada orang mengaku dia perisik, dia ada contact dengan agensi perisikan itu ini, nampak sangat lah membohongnya. Kakak sharifah ni statusnya sangat vague. Mulanya mengaku pramugari MAS, tiba2 ada title kapten (pramugari dan kapten adalah dua rank berbeza dan bukan mudah pramugari untuk jadi Kapten pesawat melainkan dengan membohong) then tiba-tiba ada title TENGKU?

 identitinya yang kelabu asap sudah memberikan saya indikasi yang dia ini tidak lain tidak bukan menangguk di air keruh bila mana keluarga mangsa dan pasukan penyiasat dan pasukan pencarian bertungkus lumus cuba mendapatkan maklumat akan misteri kehilangan 370. Kebanyakan umum menganggap wujudnya muslihat melindungi sebaran maklumat..padahal dalam apa insiden berkaitan penerbangan mahupun maritim, memang masa yang diambil untuk menyiapkan laporan, menyiasat dan mengumpulkan maklumat serta bukti agak lama. Simple fact saya bagi, berapa lama masa yang diambil anda untuk tunggu laporan siasatan polis siap bila anda terlibat dalam kemalangan jalan raya?

 2 minggu paling cepat kan. Lepas tu laporan siasatan akan dikeluarkan untuk tentukan siapa salah bagi tujuan insurance claim. Prinsip nya sama dengan mana-mana insiden kemalangan jiwa malah ia lebih komplikated bila berhadapan dengan insiden maritim atau insiden penerbangan dimana siasatan akan melibatkan agensi-agensi antarabangsa seperti ICAO (utk aviation) dan IMO serta agensi2 keselamatan pengangkutan dimana objektif utama mereka adalah untuk insiden tersebut tidak berulang dengan mengambil kira penambahbaikan pada let say pesawat dari segi perundangan dan peralatan. Ok saya akan terus kepada maklumat radar yang kononnya kakak sofea ni kata diterima dari Thailand, Kazakhstand dan Turkmenistan.

DATA SULIT THAILAND ADALAH PAPARAN RADAR MARITIM

Foto dibawah ini dikatakan adalah paparan imejan radar pengawasan udara angkatan tentera Thailand. Untuk orang-orang biasa pastinya akan percaya seratus peratus yang ini soheh. Tapi tidak pada kalangan professional yang terlibat dalam industri penerbangan mahupun perkapalan.Baca seterusnya di sini
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Ada ramai org yg HEBAT-HEBAT menulis & mmberi pendpt..masing-masing dgn NIAT & brbagai-bagai MUSLIHAT..

TETAPI..
Kbnyakannya tipu, tipu, tipu & MENIPU utk terus MENIPU..

DAN..
yg lg dahsyat bukan sekadar TIPU & MENIPU, mrk mngguna AYAT & IDEA utk merancang secara halus mmbuat fakta mnjd keliru, keliru, keliru, samar, samar-keliru lalu mnjd lebih SAMAR-KELIRU dgn NIAT-hajat utama mrk adalah brpaksi utk "MENIPU"!!!!

MUSLIHATnya..
dgn cara terus MENIPU kadangkala sgt mudah dpt diKESAN..tetapi,

..apb buat KELIRU trlebih dahulu org akan mula & MUDAH prcaya krn SAMAR & KELIRU itu mgakibatkan hilang FOKUS diantara ssuatu yg bnar-bnar BNAR & ygPALSU!?

LIHAT..
lihat lah kpd isu PILKUDA modus operandinya sama-SERUPA!?

lihat juga isu mnyokong TSKI sbg MB yg akhirnya mnjd TEMBELANG busuk yg terang-terang mnjd SENJATA makan tuan!?

lihat tuduhan FITNAH merapu broka & BARUA yg sbnr-bnarnya, SIAPAKAH yg ingin di"KELIRUkan"..dan pd hakikat nya siapakah pula yg bnar-bnar tlh mnjd broka & BARUA kpd umno???

alangkah samar lg KELIRU walhal jls bhw NIAT nya itu kini terang-TERANG ddlm "samar" utk meNIPU!!!

KESIMPULAN..
jubah-SARBAN adalah sgt lebih BAHAYA mnjd "umpan" utk tujuan..
-keliru
-keliru
-keliru
-keliru
-samar-KELIRU
-samar-BELIT-keliru
-tiada lain NIATnya utk MENIPU!!!

AWAS!..sbhgn besar rkyt kini sudah "masak" dgn prmainan TIPU secara direct ini..tetapi MAJORITInya terutama org Melayu maseh BUTA dgn siputar alam bidak-CATUR kaki belit-samar-KELIRU..

org dah TAK caya langsung dgn golongan mamak, apatah lagi dah fobia & jd sgt BENCI dgn bapak siMAMAK dari Kerala itu..tetapi adakah sesiapa yg "AWARE" ataupon terPERASAN bhw ada yg konon-konon bangga dipuja-puja sbg ulamak, kini sudah pon fakeh brmain FITNAH merapu & dah pon jd ularrrmak aka ulammMAMAK kpd itu siMAMAK!?

Dey macha..lu worang ada nampak ka!?

Aduyaii..bukankah belit-samar-KLIRU itu adalah sejahat-jahat peNIPU!!???
adakah yg LEBIH jahat drp itu????
noktah!!!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...