JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, January 26, 2015

Suatu cerita pelik yang tersebar sekarang....


Diceritakan dlm tazkirah oleh AlFadhil Ustaz Ahmad Dasuki bin Abdul Rani (anak sedara TGNA), bhw doktor telah bagi taklimat PD ahli2 keluarga trdekat dn telah memaklumkan yg TGNA telah diserang oleh kuman ke paru2 dan dah sampai ke otaknya juga menyebabkan otaknya bengkak. Doktor minta ahli keluarga brsiap mnghadapi sebarang kemungkinan. Beliau telah diberikan suntikan ubat pembunuh kuman (ubat yg paling kuat) oleh doktor yg merawatnya.

 Menurut doktor yg merawatnya ubat ini tidak boleh diberikan ketika seseorang tu sedar, utk menyuntik ubat tersebut perlu dibiuskan dulu kerana ia akan menyakitkan pesakit. Setelah pengsan barulah ubat boleh disuntik.

 Sesuatu yg ajaibnya, walaupun setelah TGNA pengsan dan ubat dimasukkan (dah dua mlm beliau dipengsankan) TGNA apabila tepat jam 4 pg akan bangun bertahajjud (amalan yg tak pernah beliau tinggalkan sejak baligh) dan pengsan semula. Begitu juga apabila tiba waktu solat fardhu...الله أكبر. Lihatlah bagaimana Allah s.w.t menyayangi hambaNya. Dlm keadaan sakit yg sangat kritikal, tp masih membangunkan hambanya yg dikasihi utk mendengar zikirnya, rintihannya, rayuannya, doanya. Ya ALlah..Terpukul aku denga ni. Kite yg sihat wal afiat ni apecite bro..

 Menurut doktor yg merawatnya, kuman dan bengkak didalam otaknya telah hilang. Ini tak pernah berlaku kepada pesakit lain sebelum drp ini. SUMBER

Penjelasan Ust Mohd Sabri Salleh – anak sedara TGNA

Suatu cerita pelik yang tersebar sekarang. Di sini sy ingin perbetulkan sedikit apa yang tengah tersebar meluas di media sosial, yg kononnya ia dicakap oleh sepupu sy Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani. Sy yakin kemungkinan besar apa yg dsebarkan ini adalah bukan dari beliau. Sbbnya adalah pelik jika keluarga terdekat membuat cerita yang agak tak masuk akal begini.

 Sbnrnya TGNA telah pun sedar sblm subuh hari pertama beliau dimasukkan ke wad ICU 2 delima, HUSM. Selepas subuh hari itu beliau telah mampu minum dan order teh o suam. Sy berada di wad sejurus selepas subuh dan lihat sendiri TGNA minum dan order teh o suam.

 Diharapkan semua pihak agar hentikan sebaran perkara ini kerana bimbang salah faham akan berlaku. Allahua'lam. ~  FB Ustaz Mohd Sabri Salleh

Catitan> Saya telah meninjau fbook Ustaz Ahmad Dasuki bin Abdul Rani, namun tidak terdapat status aneh saperti diatas. Namun terdapat rakaman audionya yg jadi viral di media sosial internet. Maaf kerana saya tak tahu cara nak upload ke dalam blog. :)
Comments
2 Comments

2 comments :

Malaysiabaru said...

Mohon jabatan agama siasat ajaran sesat biddah oleh uztaz paz ni

Anonymous said...

Cerita2 dari mereka yang taksub,dan nak naikkan TGNA ketaraf Wali la tu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...