JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, January 02, 2015

Tragedi AirAsia QZ8501 : Tony Fernandez sudah tahu sebelum terjadi?


Benarkah Tony Fernandez sudah menjangka akan berlaku tragedi malang tersebut? Siasat jangan tak siasat! Ikuti laporan berikut :

Tony Fernandes lepas pegangan saham AirAsia beberapa hari sebelum penerbangan itu hilang…

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Tony Fernandes dibuang 944.800 saham dalam Tune Insurance Holdings Bhd, organisasi yang menyediakan insurans perjalanan bagi penumpang AirAsia, hanya beberapa hari sebelum kehilangan Penerbangan QZ8501.

 Keesokan syarikat penerbangan itu hilang, saham jatuh sebanyak 7%, adakah anda mempercayai kebetulan? 

Seperti yang anda akan lihat dalam video di bawah Dabooh7 mengesahkan tindakan ini. Ini tidak berbeza daripada di hari sebelum 911, apabila opsyen saham Syarikat Penerbangan, Bank dan syarikat-syarikat insurans melihat tindakan perdagangan yang sangat luar biasa sebelum pesawat terbang ke Pusat Dagangan Dunia (Menara Berkembar).(Menara Berkembar ???-alhusseyn)

 Pada 26 Disember, Malaysian Insider melaporkan bahawa Fernandes, pengasas Tune Group Sdn Bhd yang memiliki AirAsia, telah menjual sebanyak 944.800 saham dalam Tune Insurance Holdings Bhd, dengan 850,000 saham yang dibuang pada 22 Disember, dan yang lain 94800 dijual hari selepas.

 Menurut laman web rasmi, Tune Insurance Holdings Bhd adalah "pengurus produk insurans" untuk AirAsia di mana "produk insurans yang dijual kepada (AirAsia) pelanggan sebagai sebahagian daripada proses tempahan dalam talian mereka."

 Harga saham AirAsia dan Tune Insurance Holdings kedua-dua jatuh pada hari pertama dagangan selepas kehilangan Penerbangan QZ8501, dengan bekas menumpahkan 12.9 peratus pada satu titik. Tune Insurance Holdings turun 0.6%.

 Fernandes keputusan untuk membuang saham kurang dari seminggu sebelum Penerbangan AirAsia QZ8501 hilang di Laut Jawa mendorong beberapa membuat spekulasi bahawa dia mungkin mempunyai pengetahuan sebelum kejadian. 

"Adakah Fernandes tahu saham syarikatnya adalah kira-kira untuk mengambil hit? Masa ini adalah yang mencurigakan, "meminta Heavy.com, sambil menambah," Jika demikian, ia menunjukkan pengetahuan tentang serangan yang bakal berlaku di AirAsia. "

 The Business Times Antarabangsa menambah bahawa langkah itu telah mendorong ramai untuk menyuarakan teori bahawa Fernandes, "mungkin tahu mengenai serangan akan berlaku pada salah satu pesawat syarikat itu."

 Cerita ini menanggung beberapa persamaan dengan aktiviti pasaran luar biasa dalam saham syarikat penerbangan yang mendahului 11 September 2001 serangan keganasan. Amaun yang "luar biasa" daripada 'pilihan meletakkan' - spekulasi bahawa harga saham akan jatuh - telah diletakkan di atas Syarikat dan American Airlines pada hari-hari yang membawa kepada 9/11.


 Post dalam forum yang telah ditulis oleh blogger China itu pada 15 Disember 2014 
13 hari sebelum kehilangan pesawat Air Asia QZ8501, memberi amaran kepada 
warga China supaya tidak  mengambil penerbangan AirAsia bagi mengelak menjadi 
mangsa seperti MH370 (Google translate - SUMBER)

 Seperti yang kita laporkan sebelum ini, salah satu lagi soalan  utama yang tidak terjawab utama sekitar kejadian itu adalah mengapa seorang blogger Cina menggesa orang ramai untuk mengelakkan penerbangan AirAsia kurang dari dua minggu sebelum kehilangan Penerbangan QZ8501. 

Ada yang mengatakan jawatan itu, yang dibuat di China tapak media sosial Weibo, adalah satu petunjuk yang mengejutkan pengetahuan terlebih dahulu manakala orang lain menuntut jawatan telah nampak disunting selepas kemalangan Penerbangan QZ8501 untuk mewujudkan gambaran bahawa kehilangan yang telah diramalkan lebih awal daripada masa.

 Ia akan menjadi menarik untuk melihat senarai penumpang yang berada di atas kapal.Baca seterusnya di sini
Comments
1 Comments

1 comment :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...