JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, February 18, 2015

Anwar merealisasikan erti sebenar sebuah perjuangan untuk rakyat

Al Hurriyah wal 'Adalah

 Tindakan TSKI menyaman PKR berkaitan isu pemecatannya dari parti yang didakwa tanpa mengikut proses yang betul tidaklah menarik perhatian saya. 

 Semua tahu saya penyokong kuat TSKI dan Cabang Pontian adalah satu2 cabang yang membuat perisytiharan terbuka dihadapan TSKI sendiri di Batu Pahat. Saya mula berpaling apabila TSKI kelihatan 'menentang' Wan Azizah dari menjadi Menteri Besar Selangor.

 Hari ini, Anwar sudah seminggu duduk di dalam penjara. Ia dipenjara kerana rakyat, saya ulangi, kerana rakyat!. 

Saya sebut itu kerana bagi saya sesiapa yang masih mempercayai beliau dipenjara kerana isu liwat adalah orang yang benar2 keliru dalam perjuangan ini atau seorang yang tidak sepatutnya berada dalam lingkungan Pakatan Rakyat. 

Orang begini bebas menjadi sesiapa saja tetapi jangan sebut perjuangan mereka adalah perjuangan rakyat. DSAI telah pun dipenjarakan!

 Kendatipun, masih jua kita terdengar suara- suara pelik yang meminta pemilihan PKR 2014 yang lalu diperbetulkan. Anwar sudah pun dipenjarakan! 

Kamu lihat, kamu dengar dan kamu tahu bukan? Subhanallah! Anwar tidak hidup untuk Azmin, dan Anwar tidak dilahirkan untuk Khalid. Anwar tidak membawa Azizah dan anak2nya bersuaka ke luar negara. Tidak!. Anwar tidak lari keluar negara untuk bebas dari penjara. 

 Anwar mahu tunjukkan kepada kita semua, kepada Khalid, kepada Azmin, kepada Chegu Bard, kepada Rafizi dan Saifudin, kepada ahli2 PKR, kepada ahli2 Pas dan Dap, bahawa itu semua bukan tujuan hidup dan perjuangan ini.

Perjuangan ini bukan untuk parti Keadilan semata2, bukan untuk parti Pas sahaja atau Dap atau Pakatan Rakyat. Perjuangan ini bukan untuk menjadi Yb atau Presiden atau siapa-siapa, bahkan mungkin hanya menjadi banduan seumur hidup!

 Maka, saya berseru kepada kekuatan TSKI dan para penyokongnya. Kepada kekuatan Azmin dan kartelnya.. kepada ahli2 PKR, kepada pimpinan Pas dan ahlinya.. juga Dap dan sekelian orang2 Cina serta kaum India..

 'Asas perjuangan ini adalah kemenangan rakyat!' Tidak perlu ada cita-cita selain dari kemenangan rakyat. Tolonglah gembelengkan tenaga rakyat seluruhnya untuk sebuah kemenangan! Kita mampu lakukannya! Demi Pembebasan dan Keadilan! Al Hurriyah wal 'Adalah..! Allahuakbar! Allahuakbar!! Allahu akbar!! Walillahilhamd! ~ Kiyai Reformis 
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...