JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, February 06, 2015

Belum jumpa dah bertelagah : FRU tolong bersedia!

Cadangan pindaan Enakmen Kanun Jenayah Syariah (2) Negeri Kelantan akan dibentangkan pada mesyuarat PAS terlebih dulu sebelum dibawa ke mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat (PR). 

 Timbalan presidennya Mohamad Sabu mengesahkan perkara itu, susulan permintaan Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam yang mahu melihat enakmen itu dalam mesyuarat PR Ahad ini sebelum dibentang melalui rang undang-undang persendirian di Parlimen. Sila baca lagi di sini

Tetapi apahalnya laporan berikut yg dalam versi Inggerisnya :

Kelantan menteri besar Datuk Ahmad Yaakob had also reportedly said his government would not disclose anything or explain the bill to its Pakatan Rakyat allies. 

 Menteri Besar Kelantan Datuk Ahmad Yaakob telah juga dilaporkan berkata kerajaan tidak akan mendedahkan apa-apa atau menjelaskan bil kepada sekutu Pakatan Rakyat itu. 

He said PKR and DAP would get to see the documents on the proposed amendments after they are approved in the Kelantan legislative assembly in March. 

 Beliau berkata, PKR dan DAP akan dapat melihat dokumen-dokumen mengenai pindaan yang dicadangkan selepas ia telah diluluskan di Dewan Undangan Negeri Kelantan pada bulan Mac.- lihat di sini

Mantan Timbalan Menteri Pengajian Tinggi secara sinis menulis:*Pertemuan tersebut akan diadakan 8 Februari di Ibu Pejabat PAS, Kuala lumpur. 
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

pdpt sy ialah biarkan pas kelantan dgn hududnya. biar dibentang dan luluskan didun. hrp pkr dap jgn masuk campur.

sy pernah beri sebut bhw geng ug ni adalah trojan umno dlm pas. biarlah mereka dgn hudud mrk. nak timbul ke, nak tenggelam ke. pkr dan dap jgn masuk campur.

mesyuaratlah spt biasa tp jgn letak hrpn pd pas. segala keputusan dlm mesyuarat tu pkr dap buatlah. jgn hiraukan pas.

Anonymous said...

Sebenarnya PAS terlepas peluang keemasan untuk memastikan DAP dan PKR menyatakan secara rasmi pendirian meteka tentang hudud. PAS minta keduanya menyatakan dengan rasmi dalam mesyuarat MPR itu.

Lepas ni PAS mempunyai kodal besar untuk keluar dari PR dengan alasan keduanya menolak hudud kelantan secara rasmi. Tapi seperti selalu, tok lebai kita kerana merasa meteka hebat, selalu buat keputusan dan tindakan yang tak menguntungkan aka bodoh.

Bat8

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...