JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, February 24, 2015

Giliran Asmuni Awi pula diratah UG.....

 Teringat kisah Rasulullah SAW tatkala Siti Khatijah membawanya untuk menemui saudaranya yang bernama Waraqah bin Naufal.

 Rasulullah telah menceritakan kepadanya peristiwa dia telah didatangi oleh seseorang yang tidak dikenali.

 Maka berkata Waraqah, "Itu adalah malaikat yang diturunkan oleh Allah kepada Musa. Pastinya kamu akan didustakan orang, akan disiksa, akan diusir dan akan diperangi......"

 Rasulullah SAW berkata, "Apakah mereka akan mengusir ku?"

 Waraqah menjawab, "Ya, setiap orang yang membawa apa seperti kamu bawa ini, dia akan dimusuhi......"

 Asmuni bukan pembawa wahyu sebagaimana utusan Allah. Beliau hanya sebagai peguam yang tahu benar selok belok tentang perundangan dan perlembagaan PAS sebagai sebuah organisasi.

 Asmuni sekadar menyatakan kebenaran dan hak setiap ahli PAS sebagaimana yg tercatit dalam perlembagaan. 

 Percayalah. ramai puak-puak UG akan melabelnya dan menyerangnya...


Ahli PasMa tidak dihalang bertanding pemilihan PAS

Ahli PAS yang terlibat aktif bersama Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa) tidak akan dihalang daripada bertanding dalam pemilihan parti itu pada Jun ini.

 Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan PAS Asmuni Awi berkata mengikut peraturan parti, mana-mana ahli parti Islam tersebut bebas untuk aktif bersama dalam aktiviti pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan tiada halangan untuk mereka bertanding.

 "Peraturan ini tidak halang mana-mana ahli terlibat dalam NGO, ahli PAS boleh terlibat bersama NGO, seperti PasMa, Abim dan lain-lain.

 "Saya bercakap ini secara umum, bukan hanya merujuk sahaja kepada PasMa sahaja," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat PAS di Kuala Lumpur hari ini. – 24 Februari, 2015.Gik - sumber


Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...