JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, February 06, 2015

Ismail Sabri cuba putar belit status asal facebooknya...

Seorang jurucakap polis berkata, menteri berkenaan kini sibuk dengan jadual kerja yang ketat .  Pada 2 Feb lalu, KPN negara melalui tweetnya (atas) akan memanggil Menteri tersebut untuk diambil kenyataannya.Polis kena tunggu tau! Menteri sedang sibuk berkempen supaya dia diraikan sebagai seorang wira negara ! Menteri itu bukan sahaja mendapat sokongan PM, malah baboon dan dubuk 1Malaysia juga telah mengangkatnya sebagai hero!

 Menteri itu menafikan telah berbuat sesuatu yang salah dalam Facebooknya yang dimuat naik berhubung seruan kontraversinya yang menyeru pengguna Melayu memboikot perniagaan Cina dan tidak akan meminta maaf.


  

 Status yg dimuat naik (atas nih) sudah dikeluarkan dari Facebooknya. Lim Kit Siang bertanya, kalau kenyataannya itu tidak rasis saperti dakwaan orang ramai, kenapa Menteri padam posting tersebut? Sebaliknya dia telah muat naik yang berikut:


 Apasal Menteri ni nak menyalahkan peniaga-peniaga Cina sahaja? Bukankah Bisnes yang terbesar di Malayisa adalah PETRONAS yang " revenue " setahun adalah RM 400 billion.Harga minyak turun, tapi apasal harga gas masak mencanak naik?

 Siapa pegang jualan beras dan gula ? Melayu memiliki Mydin dan Kedai 1Malaysia. Sudahkah mereka turunkan harga komoditi mereka? 

Siapa pegang Tenaga, Proton, DRB, Sime Darby, CIMB, Maybank, Telekom ? Apa cerita, asyik kaut untung besarkan?

Bukankah orang Melayu yang menguasi jualan utilities dan kereta-kereta? Dah turunkan harga?

 Siapa yang memiliki kedai-kedai makan yang besar seperti Mc Donald, KFC , Pizza Hut , kedai-kedai mamak kopi 24 jam. Dah murahkah barang dagangan mereka semua nih? 

 Kuasa penetapan harga barang sebenarnya terletak pada kerajaan Barisan Nasional (BN) kerana mereka mempunyai pengaruh bagi menurunkan harga barang.


Catatan : QSR Brands merupakan pengendali lebih 300 restoran Pizza Hut di Malaysia dan 50 buah restoran di Singapura juga merupakan pemegang francais pemberi 700 restoran KFC di Malaysia, Singapura, Brunei, India dan Kemboja, pemilik jenama Ayamas dan mengendalikan RasaMas Restoran dan Kedai Ayamas rangkaian kedai serbaneka.  Lihat di sini).
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...