JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, February 09, 2015

Reaksi Dr Hatta mendapat simpati dan pujian orang ramai


 Selepas didesak supaya meletakkan jawatan didalam Pas oleh Pas Kuantan yang berdemo di hadapan Bangunan Pas siang tadi (kelmarin), inilah kenyataan yang diberikan oleh Dr Hatta Ramli.

 Dr Hatta di dakwa menjadi dalang utama yang mahu menggulingkan Presiden Pas, Hj Hadi Awang. Hatta juga dituduh menggunakan PasMa untuk berbuat demikian.

 Pihak kami difahamkan bahawa Presiden Pas akan membuat kenyataan tidak lama lagi berhubung dengan isu yang baru timbul ini. - Utaranews.com

Sementara itu pula, Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu yang ditemui selepas Mesyuarat Pimpinan PR hari ini hanya menjawab tiada komen ketika diajukan soalan mengenai konspirasi itu.

 Manakala, Naib Presiden Pas, Datuk Husam Musa pula turut mengelak daripada ditemubual media.

 Kedua-dua mereka merupakan antara nama yang didakwa oleh Ketua Pemuda Pas Kuantan, Noorzazilafadli Ibrahim mendalangi komplot bagi menguasai Pas Pusat serta menjatuhkan Abdul Hadi di sini.

Komen al Husseyn:
Ternyata Dr Hatta sangat tersinggung namun beliau tetap dapat mengawal perasaannya.Begitu juga tentunya Husam dan Mat Sabu. Teringat sindirn Mat Sabu ketika Muktamar yg lepas akan kata-katanya :

 " Aku bukan manusia plastik"

Harap pimpinan PAS akan mengambil perhatian dan tindakan yg sewajarnya agar kelakuan biadap ini tidak berterusan dan berulang lagi, sebagaimna hasrat yang dilahirkan oleh Dr Hatta kat atas tadi. Lainlah kalau pimpinan PAS yang ada tu semua manusia plastik!

 Sedih bila melihatkan Presiden sendiri hanya lalu dicelah-celah pendemo seolah-olah tidak tahu apa yg sedang berlaku....wartawan sudah tentu akan bertanyakan hal tersebut kpdnya.....itu yang dia mencicit lari tak hadiri sidang akhbar! Betul tak Hj Hadi?
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Budak2 nak dpt perhatian, maklumlah musim pemilihan... untung sabut jadilah hero di mata kepimpinan dan pewakilan, untung batu jadilah barua di cawangan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...