GOPENG

GOPENG
JOM HAPUSKAN KLEPTOKRASI

Thursday, March 26, 2015

Adalah lebih mudah memahami kata-kata Hj Hadi dahulu dari yang sekarang ....

  Ada dalam kalangan umat Islam yang memberi alasan bagi menolak usul persendirian berkaitan undang-undang jenayah dengan menggunakan beberapa perkataan yang berkaitan hukum Islam. 

Antaranya menyebut perkataan-perkataan seperti "Siyasah Syari’yyah", "Maqasid Syari’ah", "Fiqh Aulawiyyat", "Maslahah" dan lain-lain.

 Ketika membicarakan tajuk yang berat seperti ini, maka tentunya sangatlah tidak manis sekiranya kita menjadi laksana burung kakaktua yang pandai hanya menyebut kalimah yang diajar oleh tuannya..... (baca lagi di sini)

Amboi, sedap mulut kata orang macam burung kakak tua...Yang kamu cakap sebelum ini apa? Kamu sudah lupakah? Adalah lebih mudah untuk kami memahami kata-kata kamu dahulu dari yang sekarang. 


Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

Ingat TGHA je ada jargoan aku pun ada jargoan yang ustaz pun boleh pening nak faham, multiple regression, correlation, correlation matrix, chi-square, mean, mod, median, SPSS, random sampling, multiple random sampling, cronbach alpha... etc.

Anonymous said...

Coba kita bayang2kan keadaan dzaman nabi SAW..

Sekiranya nabi SAW itu:
kaki putar u-turn dolak dalik
kaki tabur FITNAH merapu2
kaki PONTENG sengaja hodoh etika
kaki mngHALAU & maki org
kaki khianat mlanggar JANJI

Sifat2 diatas adalah asas/DASAR/tapak yg mnjd kan seseorg itu hilang smua-KREDIBALITInya samaskali!

Ciri2 yg SONGSANG diatas itu milik gambaran AKIDAH sapekah sbnrnya??

AKIDAH nabi SAW tidak mngajar bgitu

Aku ingin tanya lg kpd Husam Mat Sabu Mahfudz Salehuddin Suhaizan Kayat dll adakah rupa itu AKIDAH presiden ISLAM yg kamu coba MULIA & prtahankan?

Seandainya nabi SAW brperangai mcm kat atas itu aku percaya KAMU semua pon tak kan hingin kpd Islam???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...