JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, March 31, 2015

Dulu sekumpuklan pemuda, sekarang PAS Pulau Pinang pula kencing Mohamad Sabu

GEORGE TOWN - Awal hari ini, Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berkata PAS akan kekal bersama Pakatan Rakyat selepas mesyuarat khas oleh kepimpinan parti.

Beliau dilaporkan berkata demikian walaupun perkara itu tidak dibincangkan dalam mesyuarat tertutup yang dihadiri oleh Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Tetapi kenapa bercanggah pula dengan kenyataan yang dibuat oleh beberapa pemimpin di peringkat akar umbi negeri itu?

 Apa sudah berlaku dengan PAS Pulau Pinang? Sudah bertukar PJ kah? Bukankah presiden yang lantik dia jadi PJ? Tidak hormat Mat Sabu, tapi depa kena hormat PJ kerana dia  dilantik presiden. 

 Mat Sabu adalah Timbalan Presiden parti yang dilantik melalui muktamar lalu , tapi beberapa pemimpin peringkat akar umbi masih nak kencingkan Mohamad Sabu pasal apa?

  Beberapa pemimpin di peringkat akar umbi PAS negeri   berkata parti itu telah lama wujud sebelum DAP maka tidak mempunyai masalah untuk menjadi parti yang berdiri sendiri di negeri ini tanpa sebahagian daripada Pakatan Rakyat.

  "PAS adalah parti yang boleh wujud dengan sendiri dan kita ingin beberapa pemimpin tertinggi kita dapat menyedari bahawa bekerjasama dengan DAP tidak dalam apa-apa cara manfaat parti," kata sumber dalaman parti.Baca lagi  di sini
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...