JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, March 07, 2015

JABATAN AGAMA PULAU PINANG AKAN SIASAT ADUAN KESALAHAN QAZAF SHAFEE..

 Berikutan empat aduan yang diterima oleh Jabatan Hal Ehwal Islam Pulau Pinang , Exco Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang, YB Dato' Abdul Malik bin Kassim telah mengeluarkan satu surat arahan kepada Bahagian Penguatkuasaan JHEAIPP supaya membuka kertas siasatan keatas Tan Sri Shafee Abdullah berhubung kesalahan Qazaf.

 Tindakan beliau adalah ekoran aduan yang dibuat ole Penyelaras Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Kebangsaan Ahmad Azrizal Tahir bersama tiga individu lain terhadap peguam Tan Sri Shafee Abdullah kerana didakwa melakukan "qazaf" - satu tuduhan palsu zina - selepas menuduh Anwar liwat tanpa menyediakan empat orang saksi seperti yang dikehendaki di bawah syariah di negeri ini enakmen.

 Mereka adalah Timbalan Ketua Pemuda PKR Pulau Pinang Khairil Anuar Kamaruddin, ahli jawatankuasa Pulau Pinang SAMM Aidi Akbal Zainul dan penyelaras SAMM kebangsaan Faizal Abdul Rahman.

 Azrizal kata peguam Umno terkemuka melakukan kesalahan yang dikatakan itu apabila dia bercakap di forum-forum yang diadakan di Akademi Kepimpinan Kapten Hussein di Kelana Jaya pada 17 Februari dan di Politeknik Seberang Prai di Pulau Pinang pada 22 Februari. Lihat lebih lanjut di sini
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...