JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, March 24, 2015

Keputusan tuntas hanya dapat diambil menerusi Muktamar yang akan datang...

  Nampaknya yang bersungguh sangat mahu mengekalkan kewujudan Pakatan Rakyat adalah golongan professional yang terdiri dari Timbalan Presiden PAS Hj Mohamad Sabu, Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub dan Ketua Penerangan PAS Datuk Mahfuz Omar.

Mereka mengkritik keputusan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP membuat keputusan untuk memutuskan hubungan dengan Hadi.Bagaimanapun mereka mahu kekal dalam Pakatan.

"Jika penyelesaian segera tidak dapat dicapai, maka hubungan yang sedia ada semakin runcing dan saya yakin penuh sekusut mana pun hubungan, kalau ada kesungguhan untuk terus berada dalam Pakatan Rakyat, pasti akan jumpa jalan penyelesaiannya," kata Mohamad Sabu

"Keputusan DAP itu "bukan jalan penyelesaian terbaik" dan mewujudkan situasi "rumit dan sukar" pada mereka," kata Salahudin.

Sementara itu, Mahfuz Omar pula mempersoal tindakan DAP itu memandangkan Hadi antara yang berhak mewakili parti itu dalam mesyuarat bersama gabungan pembangkang.9"Ini bercanggah dengan prinsip bersama iaitu Majlis Presiden Pakatan Rakyat, diwakili oleh pimpinan tinggi parti. 

 “Jadi saya fikir ini satu yang tidak wajar dibuat sebab bagi saya berlapang dada dan berjiwa besar," katanya dalam sidang medianya di Parlimen. 

 Sehubungan itu MP Pokok Sena itu menyarankan Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali supaya menetap tarikh bagi kepimpinan PAS menentukan sikap berhubung keputusan DAP.

  Bola adalah dikaki pemain PAS. Kemana mereka mahu tendang bola itu? Kapten pasukan selalu pass bola kepada pasukan lawan.... Para penonton riuh rendah suruh kapten ditukarkan....

Saya percaya keputusan tuntas hanya akan dapat diambil menerusi Muktamar yang akan datang. Baca di sini
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...