JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, March 18, 2015

Nak tahu kepada siapa PM Najib isytihar asetnya?

 Saranan pemimpin veteran Umno, Tengku Razaleigh Hamzah mencadangkan agar ahli Parlimen melakukan pengisytiharan harta disambut baik oleh Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Barisan Nasional (BNBBC) Tan Sri Shahrir Samad.

Ahli Parlimen Gua Musang itu berkata, pengisytiharan harta itu perlu dibuat secara berkala dengan penubuhan sebuah badan bebas yang dibentuk melalui Akta Parlimen.

Tengku Razaleigh atau lebih dikenali sebagai Ku Li dalam ucapan membahaskan titah Agong hari ini menyarankan pengisytiharan harta, bertujuan mengelakkan berlakunya pertelingkahan kepentingan.

 Tetapi yang pelikya, Ahli Parlimen Johor Baru itu tidak bersetuju dengan penubuhan badan bebas yang dicadangkan Ku Li.

 "Saya tidak rasa Ku Li meminta ahli Parlimen untuk membuat pengisytiharan harta secara terbuka cukuplah pergi SPRM, mereka satu badan unik kerana ada juga unit Parlimen, kita tidak perlu tubuh satu badan bebas untuk mengendalikan hal pengisytiharan harta," katanya. Baca lagi di sini

Tapi lawak paling terbaik abad ini ialah dari Shahidan Kasim. Menurutnya semua ahli parlimen BN telah mengisytiharkan aset mereka dan ini telah menjadi amalan biasa untuk beberapa waktu ....

 Shahidan berkata pengisytiharan itu dibuat kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

 "Kami telah melakukan itu. Semua orang telah mengisytiharkan aset masing-masing, iaitu amalan biasa. Kami telah berbuat demikian untuk masa yang lama," kata Shahidan.

Dah kalau gitu, kepada siapa pula Najib isytihar asetnya? Tentu kepada Rosmah kan Shahidan?? Kan? kan??

Comments
1 Comments

1 comment :

Manshor Yahya said...

100 tahun lagi baru rekod perisytiharan itu boleh dilihat untuk generasi akan datang!!!
Negarapun dah lingkup.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...