JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, March 03, 2015

Nik Abduh biadab terhadap almarhum bapa sendiri!

Ahli Parlimen Sepang, Mohamed Hanipa Maidin mempersoalkan siapakah golongan “barua” yang dimaksudkan oleh ahli jawatankuasa PAS Nik Mohamad Abduh Nik Aziz dalam parti itu.

 “Tanya (Nik) Abduh-lah, sebab dia yang cakap. Kalau dia kata ada barua dalam PAS, dia kena buktikan.

 “Setahu saya tidak ada barua dalam PAS. Saya pun nak tahu (siapa). Kita sama-sama nak tahu,” katanya dalam sidang media di Kuala Lumpur di sini

  Sebelum ini, Nik Abduh mendakwa terdapat "barua” di kalangan ahli PAS yang lebih taat setia kepada Pakatan Rakyat berbanding kepada parti itu sendiri.

  Saya cabar Nik Abduh supaya berani mendedahkan nama-nama mereka yang disifatkannya sebagai 'Barua' bersama bukti alasannya. Jangan pakai hentam borong semborono atau kata omputehnya , 'beating around the bush'

 Kalau Nik Abduh tidak ada bukti atau tidak berani mendedahkannya, adalah lebih molek tutup mulut cirit birit kamu itu!
  
 Apakah ahli PAS yang mahu mempertahankan tahaluf siyasi bersama rakan Pakatan Rakyat itu kamu anggap barua? Bukankah mereka ini wala' dan thiqah terhadap keputusan mu'tamar supaya terus memperkukuhkan Pakatan Rakyat. 

  Amat dikesali sekali bahawa kamu sebagai anak almarhum TGNA sanggup menempelak ayah sendiri yang sudah tiada dengan gelaran sebegini hina? Biadab sungguh seorang anak jika kelaku begini! Kecik-kecik dulu mu tak mau mampuih, sumpah seranah orang jika dapat anak derhaka macam itu!

 Almarhum hingga ke akhir hayatnya tetap menentang penyatuan Umno dan PAS.

"Saya tak boleh lari daripada keputusan Muktamar Pas di Ipoh tahun lalu... keputusannya ialah menyokong Pakatan Rakyat. (Yang sokong) perpaduan ini boneka Umno, terang dan jelas." Demikian itu ketegasan kata-kata almarhum. 


 Nik Abduh jangan nak putar belitkan sejarah perjuangan almarhum. Ramai lagi yang masih hidup dapat menyanggah segala dakwaan kamu yang jauh menyimpang dari kebenaran. Jangan nak perasanlah dan jangan nak pergunakan nama almarhum TGNA yang tetap kami sanjung! 
Comments
4 Comments

4 comments :

abuamir said...

Bekas tahanan ISA spt nik abduh ni apa pun boleh jadi? Maklumlah umno tak dpt lawan bapanya tetapi gunakan anaknya sbg Trojan Horse atau boneka umno utk hancurkan PAs dari dlm. Banyak lagi trojan horse dlm Pas sekarang ni diteraju oleh harun din dan kuncu-kuncunya geng UG.

Apakah kita akan saksikan PAS berpecah-belah spt tahun 1978 dulu? Ahli biasa peringkat bawah semakin keliru? Demi kuasa pemimpin2 tamak ini sanggup buat apa pun.............

Alhusseyn Alhusseyn said...

abuamir, yg kena ISA dulu tu bukan Nik Abduh, tapi adiknya Nik Adli. Nik Abduh ni jenis penakut!

Alhusseyn Alhusseyn said...

abuamir, yg kena ISA dulu tu bukan Nik Abduh, tapi adiknya Nik Adli. Nik Abduh ni jenis penakut!

Ritchie Blackmore said...

Nik Adli yg masuk ISA.Nik abduh ni pondan ada la....mulut dgn lobang jubor sama busuk!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...