JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, March 11, 2015

Rumah Putih akui buat kesilapan ....

Sila tandatangani petisyen tersebut yang kini telah dilanjutkan 
pula penyiaranya. Sila KLIK DI SINI
  Malam tadi siaran TV negara kita bukan main rancak menyiarkan berita mengenai penarikan keluar petisyen di laman webnya menggesa pentadbiran Barack Obama membebaskan pemimpin pembangkang yang dipenjarakan, Datuk Seri Anwar Ibrahim.


 Kita berharap TV negara akan turut menyiarkan pengakuan silap Rumah Putih hari ini mengenai penarikan keluar petisyen tersebut. Laporannya seperti berikut :

 Kedutaan Amerika Syarikat di Malaysia berkata semakan penipuan standard Rumah Putih pada 9 Mac mendapati banyak tandatangan yang janggal pada petisyen Anwar itu dan pelbagai petisyen lain berkaitan isu sama.

 "Terdapat banyak petisyen berkaitan isu ini, dan selepas penilaian susulan, Rumah Putih dapati petisyen yang ditarik keluar itu bukan yang mengandungi tanda tangan palsu," menurut kenyataan dikeluarkan kedutaan itu di laman Facebooknya.

 "Bertanggungjawab atas kesilapan itu, Rumah Putih mengaktifkan semula petisyen yang bertajuk 'Make the Release of Malaysian Opposition Leader Anwar Ibrahim from Prison a Top Priority for U.S. Policy Toward Malaysia' (Jadikan Pembebasan Ketua Pembangkang Malaysia Anwar Ibrahim Keutamaan Tertinggi bagi Dasar AS Terhadap Malaysia) itu.

 "Ia juga memanjangkan tarikh akhirnya mengambil kira masa yang hilang semasa petisyen itu ditarik keluar. Tiada tandatangan yang dibuang," katanya. – 11 Mac, 2015. - sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...