JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, March 12, 2015

Tak pasal-pasal seekor anjing menyalak di parlimen

Mohamed Hanipa dalam perbahasan usul menjunjung kasih atas titah ucapan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah, berkata sebagai pengamal undang-undang, Shafee tidak seharusnya membuat perkara itu selepas selesai tugasannya di mahkamah.

 "Apa motifnya dia menyertai roadshow (jelajah) itu... sedangkan bayarannya RM1,000 sahaja. Sepatutnya tugas dia dah berakhir bila kes itu selesai," katanya.

 Beliau turut mengkritik tindakan saman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak terhadap Harakah berhubung laporan akhbar itu mengenai dana 1Malaysia Development Bhd (1MDB). Mohamed Hanipa mempersoalkan mengapa Najib memilih pihak tertentu untuk disaman sedangkan ada pihak lain yang turut menyiarkan laporan mengenai 1MDB.

 Kritikan itu menyebabkan Abdul Azeez bangkit mencelah dengan menempelak Mohamed Hanipa supaya jangan terlalu angkuh dalam membuat kenyataan.

 Azeez mencabar Hanifa mengambil tindakan perundangan dengan menyaman peguam kanan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah berhubung penyertaannya dalam jelajah menjelaskan keputusan sabitan kes liwat terhadap ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

 "Dalam konteks Shafee, samanlah beliau tentang roadshow yang dikatakan ada konspirasi politik itu," kata Abdul Azeez  sambil menegur Mohamed Hanipa agar tidak bersikap biadap.

 Tindakan Abdul Azeez mencetuskan kekecohan apabila kedua-dua wakil rakyat itu saling bertikam lidah mempertahankan pendapat masing-masing.~ SUMBER
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

Memanglah anjing hanya tahu menyalak sahaja.

Anonymous said...

aney mesti defend aney

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...