JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, March 14, 2015

Tuan Ibrahim sependapat dan menyokong kumpulan pemuda yang 'Kencing Berjemaah'

 Malam tadi di Majlis Mengimbau almarhuam Tuan Guru Nik Aziz, selain menceritakan perihal pengalamannya selama berdampingan dengan tokoh tersebut, Dato' Wan Rahim turut menjelaskan kenapa beliau menamakan Tuan Ibrahim Tuan Man sebagai calon Presiden PAS.

 Menurut Wan Rahim, dakwaan sesetengah pihak bahawa tujuan pencalonan tersebut adalah semata-mata untuk melagakan dua tokoh tersebut adalah meleset jauh sekali. 

Beliau berharap, katanya bahawa dengan pencalonan TITM itu maka akan ada beberapa kawasan lain akan turut sama mencalonkan TITM ke jawatan tersebut.


Perlantikan adalah amanah dari muktamar, setelah tempohnya 
tamat, diserahkan semula kepada ahli untuk dinilai prestasi mereka 
selama ini. Samada perlu dikekalkan atau diganti dengan yang lain
biarlah muktamar yg menentukannya. Inilah kelaziman yg diamalkan
di setiap cawangan dan kawasan. Kenapa tidak diperingkat Pusat?
 Dengan yang demikian berkemungkinan besar Tuan Guru Presiden akan berasa lunak dan merelakan dirinya menarik diri dan memberikan laluan mudah kepada TITM memandangkan beliau merupakan anak didik kepada Tuan Guru sendiri.

 Jika itu berlaku, beliau yakin tidak akan ada pencalonan lain untuk mencabar kedudukan Hj Hadi  dan ini akan dapat mengelakan terjadinya pertembungan.

 Tuan Ibrahim telah menolak pencalonan tersebut tetapi menawarkan diri untuk mencabar jawatan Timbalan Presiden yang kini disandang oleh Mohamad Sabu.

 Rentetan itu, Wan Rahim turut mempersoalkan kelaku TITM kerana menolak kehendak akar umbi dari Kawasan Kota Baru tetapi sebaliknya menawarkan diri untuk merebut jawatan Timbalan Presiden yang sedang disandang Mat Sabu, walaupun belum ada mana-mana kawasan yang mencalonkannya untuk jawatan tersebut.

  Justeru, ramai yang beranggapan bahawa TITM adalah sependapat dan menyokong  kumpulan pemuda yang 'Kencing Berjemaah' yang menganggap Mat Sabu sudah tidak layak dan berkemampuan untuk memikul jawatannya itu.

 Ramai yang melihat akan ada pencalonan lain yang bakal mencabar kedudukan Tuan Guru Presiden kerana merasakan presiden perlu ditukar.
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

Geng kencing berjamaah....hahahahah what a good name for these people.

Anonymous said...

Yes, GENG KENCING BERJEMAAH.... lebih sesuai dan hebat dari gelaran yang mereka lontarkan kepada Dr Hatta - Hawaii Five 0.... nampak sangat GENG KENCING BERDIRI adalah agen US kalau tak kenapa pinjam nama drama USkan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...