JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, April 14, 2015

Hanya Barua Umno buat kerja ini

 Almarhum Tuan Guru Nik Aziz pernah menegaskan bahawa isu kerajaan perpaduan dibawa "boneka Umno" dalam PAS adalah satu agenda Umno/BN untuk memecah-belahkan PAS dan juga Pakatan Rakyat.

  Telahan Almarhum itu semakin jelas dapat kita saksikan mutakhir ini.

  Tidak dapat dinafikan berlaku pergolakan dalaman PAS yang serius.

 Kita sedang menyaksikan penyingkiran penyokong Pakatan Rakyat oleh kalangan penyokong Uniti Government (UG).

Ikon Pakatan Rakyat Perak, DS Nizar telah tersingkir dalam pemilihan sebagai YDP Kampar kepada individu yang tidak berapa dikenali.Kononnya kerana Dewan Ulama PAS sudah hilang kepercayaan kepada Nizar berhubung isu Hudud.

Di kawasan Tambun, depa overhaul kesemua jentera parti. Dari YDP dan seluruh AJK luruh habis! Adalah 2 orang lama AJK yang masih melukut ditepian gantang....kalau saya tak silap....

 Apakah PAS Perak akan lebih maju dan berjaya selepas penyingkiran ini? Sama-samalah kita doakan kejayaannya.Kita jangan terikut-ikut kelaku mereka yang suka mendoakan laknat kepada orang lain yang sama jemaah! Belum pun selesai pemilihan diperingkat kawasan-kawasan, peringkat pusat sudah mula bergolak for the killing!

 Dengan tajuk 'SIAPAKAH PEROSAK SEBENAR PAS' sebuah booklet sedang disebarkan untuk kempen dengan melabel beberapa pemimpin PAS sebagai Parasit.

 Turut disertakan definasi bahawa 'Parasit sifatnya menumpang pada tubuh dan menghisap segala zat pada tubuh itu. Parasit kenyang namun tubuh yang ditumpangi itu semakin rosak dan lunyai'  Kempen tidak beradab melalui penyibaran risalah booklet ini telah dikesan di Batu Caves bagi pemilihan jawatan JKPP. Dipercayai ianya diusahakan oleh kalangan yang mendokong UG. Ini bukan tuduhan liar sebab fokus kempen tersebut adalah mensasarkan beberapa tokoh pemimpin dari kalangan ikon Pakatan Rakyat.Tidak ada kelibat dari kalangan UG.


  
 Pemimpin seperti DS Nizar, Khalid Samad, Dr Hatta , Phahrolrazi, Khalid Samad dan Hanifa Maidin , Hj Mat Sabu dan Dr Dzulkefly Ahmad dijadikan sasaran utama penyingkaran oleh komplot tersebut.Waima mereka ini berpegang kuat dengan keputusan Muktamar PAS di Ipoh pada tahun 2008 lalu untuk menyokong tahaluf siayasi bersama PKR dan DAP.

Ini mengingatkan kita kepada kata-kata Almarhum TGNA, "Saya tak boleh lari daripada keputusan Muktamar Pas di Ipoh tahun lalu yang sebulat suara menyokong pakatan pembangkang,"” katanya di sini.Tidak pasti samada MSU atau Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan PAS, Asmuni Awi turut merestui kempen sebegini.

Catatan : Gambar sumber dari Topeng Perak
Comments
3 Comments

3 comments :

Anonymous said...

HADI DAN GENG UG MMG BARUA DAJJAL

Anonymous said...

Hanya qunut nazilah akan aku titipkan untuk anjing umno ini.

Anonymous said...

Gua orsng PAS jika UG pegang tmpok utama gua keluar jadi ahli...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...