GOPENG

GOPENG
JOM BERSAMA PAKAAN HARAPAN

Thursday, April 23, 2015

Ketua polis bertindak double standard dan tidak profesional

GEORGE TOWN: Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng kesal dengan sikap "double standard" yang dipaparkan oleh pihak polis dan pihak berkuasa dalam melayani mereka yang ditahan di bawah Akta Hasutan. Dia teringat layanan keras terhadap pemimpin pembangkang dan aktivis hak asasi manusia yang digari, disoal siasat selama berjam-jam, disimpan semalaman di lokap polis, diheret ke Mahkamah untuk mendapatkan perintah reman dan dalam beberapa kes reman selama beberapa hari.

 Dia membandingkan ini dengan cara polis mengendalikan kes 50 penunjuk perasaan yang mendesak Pastor Gereja di Taman Medan, Petaling Jaya untuk menurunkan salib yang dipaparkan tinggi di atas di tempatnya.

 "Abang Ketua Polis , Abdullah Abu Bakar, hanya semata-mata menghabiskan masa  di ibu pejabat polis Petaling Jaya menjawab soalan-soalan mengenai peranan penting sewaktu bantahan di Gereja Taman Medan," kata Lim yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang dan Bagan MP. 

"Dengan keengganannya untuk menangkap, gari dan meletakkan Abdullah direman polis, pihak polis telah menunjukkan layanan istimewa dan dua piawaian."

 Adakah ini disebabkan oleh hakikat bahawa Abdullah adalah abang kepada Ketua Polis Negara?

 "Abdullah juga Ketua cawangan Umno Taman Lindungan Jaya ."

 Lim berkata demikian sebagai mengulas Laporan Star pada Khamis mengesahkan bahawa Victoria Selammal dari Gereja Praise Comunity Petaling Jaya telah membuat laporan polis pada malam Selasa terhadap penunjuk perasaan tersebut.

 Menurut The Star, kata Lim, Victoria bertemu Abdullah selepas upacara di gereja beliau pada hari Ahad."Dia dengan marah mengarahkan gereja menurunkan salib."

 "Disebabkan bimbang akan keselamatan gereja dan dirinya, dia bersetuju untuk menurunkan salib itu pada 1 tengah hari."

 Abdullah seterusnya mengancam untuk melaporkan gereja itu kepada Dewan Bandaraya Petaling Jaya, kata Lim. sumber

Komen al-Husseyn :
Baguih punya adik, dia kata abangnya tu Ketua Masyarakat / Ketua Kampong walhalnya dia adalah Ketua Umno tempatan. Hoi mangkuk, Kerajaan Pakatan Rakyat lantik org Umno jadi Ketua Kampongkah?? Abangnya yang jadi ketua gerombolan demo tapi dia boleh kata abangnya adalah pendamai....boleh pula kata  tiada unsur hasutan?? Memang betullah sebagaimana kata boss lama KPN ni , Khalid ni tidak  bertindak secara professional....
Comments
6 Comments

6 comments :

Anonymous said...

Adakah pernah terdapat dalam sejarah, anjing menghukum anjing yang lain? Jika dah sifatnya anjing maka ia tetap anjing juga. Biasanya anjing hanya akan menyalak dan menggigit mereka yang bukan serasi dengan tuannya.

Anonymous said...

husing husing...mung ning kherje menipu sokmo...hj hadi kata dia baru nk gi jupe penyokong2 pas kt pmtg pauh...dia kata dia menghormati pandangan org dinung...bkn dia kata dia setuju...maksud dia...apa2 pandangan org pmtg pauh kene hormatla...tapi x semestinya setuju...mcm mung...dgn anak2...kene hormati pendapat anak2 mung...tapi dok semestinya mung setuju...tapi mung gi dgr jgk sbb mung hormat...pahang dok?
dok baik putor2 berita lagu ni...buat fitnah supaya org benci ke hjhadi...dok molek

hok terang2 mung senyap mcm hok tubik dr mulut izzah...jawatan tpm boh...guane citer...lke and lge...terang2 tolok islam mung diam...bakpe jd gitu mung lening?

dok berasa mende ke wat fitnah gining?

Amuraria said...

mangkuk samdol kaki ampu tu keja kat umporno/bn so kena backing kuat la ! ABU !

Anonymous said...

org t'ganu dok sibuk kat p pauh buat apa. dah kalah kat t'ganu simpan kat t'ganu sudahlah, jgn dok ekspot pi p pauh. rompin pun bakal kalah jg, insyaallah. reda sajalah

ms said...

tghh ni sebenarnya terlalu lembab nk bg satu2 keputusan. mcm zaman dlu. dunia dah moden la. klu tk cukup seminggu mmg tk dapat keputusannya. patut lah trg dgn kedah bolih kalah. pas haram undi pkr di prmtng pauh krn pkr tolak hudud. klu gitu pas haram lah juga tanding atau undi pas kat rompin sebab lawan umno yg telah sokong hudud. umno yg telah sokong hudud adalah org islam, mna bolih lawan dosa tau. masa pru13 pas bolih undi dap dan pkr walau pon dap tk sokong hudud. suruh langkah mayat karpal lg tu. tak dosa ke masa tu undi dap. sekarang tgna dah tk ada haram pulak undi pkr. ni hukum dari allah ke dari manusia.

Anonymous said...

Hoi macai hadi. Hadi perentah tganu sepenggal. Azizan kedah sepenggal. Ini bukti hadi lembap. Tk napok ke? Macai2. Umno dah terima hudud ke? Najib senyap katup mulut. Umno kelantan je sokong. Pas kena tipu dah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...