JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, May 06, 2015

Hajat PAS sudah tercapai di Rompin


Akhirnya apa yang PAS hajati telah tercapai di Rompin.Sepatutnya abag adik tak -perlu bertanding di Rompin....

Seorang rakan wassap hantar mesej : 

Dua-dua sokong Hudud, buat apa berlawan? Tolong menolonglah kamu dalam berbuat kebaikan....

"Kita bertanding dalam pilihanraya ini bukan untuk menang. Tetapi ini adalah peluang terbaik bagi rakyat untuk mendapatkan penjelasan terbuka dalam sistem demokrasi kita. Soal menang kalah tidak penting, Ini ruang yang kita ada, kita harus gunakan." Itu antara kata-kata Naib Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man di sini
Comments
3 Comments

3 comments :

Ridd said...

Rakyat pun sudah tiada mood ingin ambil tahu pasal pilihraya. Rakyat tahu kekuatan BN yang glomour dengan "RASUAH" waktu2 akhir sebelum mengundi.

Kalau dilihat purata pengundi BN masih menang besar sebab peratusan pengundi menurun. Ditambah dengan perangai2 ahli2 PAS yg tiada hala tuju dalam kerjasama untuk menumpu sepenuh dalam piiharaya dan lebih banyak mengomel tentang masalah dalaman parti dan hudud.
Tidak kita terfikir kenapa umno tiba2 saja menyokong hudud?
Permatang pauh kalah atau menang pun rakyat tak ambil kisah atas sebab POLITIK PAS yang tidak ada pendirian soal kerjasama dlm PR untuk menumpukan sepenuh pada perkara yang penting.

Anonymous said...

Benar kata UTITM. Tujuan PAS sepertimana yg digariskan oleh Ulamak haraki seperti Prof. Dr. Yusuf Qardawi ialah menyampaikan dakwah sebagai matlamat utama.

Kalau matlamat utama untuk menang seperti yg difahami oleh oleh parti politik lain pasti pendukung PAS akan menangis terguling guling atas tanah setiap kali kalah pilihanraya.

Inilah yg Islam ajar melalui wahyu Allah yg disampaikan oleh Nabi SAW yg di jelaskan oleh para ulamak muktabar. Allah tak tanya kamu menang atau kalah tetapi ditanya kamu sampaikan atau tidak islam kepada orang lain termasuk orang kafir.

Malaysiabaru said...

Y.bhg Dato Tuang Ibraheng Mang

Tolong letak jawatan Pesuruhjaya Pas Pahang sekarang!

Sampai bila timb. Presideng kalah pru?

Bagilah kpd Tantawi yg menang kerusi Pkr di Temerloh! Jd pesuruhjaya Pahang yg baru!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...