JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, May 30, 2015

Hj Hadi bawa PAS ke lorong mati ....

DAP tidak mampu menghalang tetapi hanya mampu untuk tidak bersetuju dengan cadangan Hj Hadi membawa rang undang-undang persendirian mengenai hudud dibentang di parlimen. 

Yang mampu membantu Hj Hadi dalam perkara tersebut ialah Umno.Umno telah memberikan janji untuk membantu memberikan jalan kepada PAS. Tapi jalan yang PAS sedang lalui mengikut road map Umno itu adalah lorong mati.... ikuti komen Lim Kita Siang seterusnya ....

Andainya PAS masih menaruh harapan untuk Umno membantu usaha parti itu membolehkan rang undang-undang persendirian mengenai hudud dibentang di parlimen, parti itu akan kecewa.

 Ahli Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang berkata, di sebalik janji yang ditabur Umno untuk PAS, rang undang-undang itu masih belum dapat dibentangan.

 Kata Lim, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak juga sebenarnya berdepan dengan dilema antara mahu memuaskan hati ahli parlimen PAS dan mengelakkan kemarahan ahli parlimen dari Sabah dan Sarawak yang menentang rang undang-undang berkenaan.

 "Pilihan Najib adalah jelas. Dalam keadaan ini, bukan mengejutkan apabila usul Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang tidak muncul dalam kertas aturan parlimen untuk sidang yang berlangsung kini," katanya.

 Abdul Hadi mengemukakan usul berkenaan untuk kali pertama dalam sidang lalu (April) tetapi dimaklumkan kemudian bahawa ia akan dibawa ke sidang bulan ini.

 Lim berkata, Najib perlukan sokongan daripada 48 ahli parlimen dari Sabah dan Sarawak untuk terus berkuasa ketika pentadbirannya dikecam teruk oleh Tun Dr Mahathir Mohamad.

 Namun, pada masa sama, kata Lim pakar strategi Najib berjaya menyebabkan kerosakan kepada Pakatan Rakyat apabila PAS menjauhkan diri daripada gabungan pembangkang itu kerana isu hudud berkenaan. ~ malaysiakini
Comments
2 Comments

2 comments :

Malaysiabaru said...

Hadi pun dah mati sekejap d istanbul dan Ijn... Kelam kabut Najib bagi CPR takut kalau mat sabu jd pemangku...

Najib perlukan hadi lebih dari rosmah marcos

Anonymous said...

FITNAH
FITNAH songlap
Songlap-GELAP-jln-MATI

Jln-MATI-GELAP hanya takutkan DAP! DAP! DAP! sbg hujjah mnTOLOLkan ahli2!
Malang..

Alangkal dangkal bengap & GELAP..

Isu rasis-ASOBIYAH DAP-cina-komunis sbg ilusi-FITNAH mnjd hujjah-FAKTA smata2 utk mnipu perwakilan2 yg kbnyakannya tlh pon GELAP-"TOLOL" walaq mmbuta tuli..

Apb DAP DAP DAP DAP berkali2..
sikit2 DAP DAP DAP DAP DAP DAP DAP...huh!

Amat malang skali apb DAP-rasis-ASOBIYAH-picisan mnjd point-FAKTA sbg hujjah..

Sewajib2nya kita bercakap isu FUNDAMENTAL-DASAR-univrsal sbnr7OBOR-CAHAYA yg berpaksikan kpd sbnr7KBNARAN sbnr7KEADILAN sbnr7KEJUJURAN utk mnghapuskan helah-onar-TIPU-FITNAH-belit-rasuah yg trsgt2PARAH..

Sayang sekali..

Alangkah..

Alangkah sampoi simple dan mesra skiranya Ahmad Awang & Hadi Awang dpt duduk bersama2 berWACANA berkongsi VISI-hujjah-pendapat demi sbnr7KBNARAN sbnr7CAHAYA-TERANG yg bnar7DAPAT "diRASAkan" sbg solusi serta PILIHAN yg terBAIK skali utk mmimpin majoriti ummah..

RAKYAT bnar7DAHAGAkan sbnr7CAHAYA-ygTERANG utk mnyuloh kdlm "SYSTEM" berNEGARA dgn sgl system'KEHAKIMAN system'PENDIDIKAN system'KEEWANGAN systemKESELAMATAN dan sluruh system2 yg berkaitan diurus dgn sbnr7 setggi7NILAI..yg bnar7PASRAH-telus kpd NILAI2-UNIVRSAL-hakiki-CAHAYA maha7TERANG sprt dbwah ini..

Sluruh "SYSTEM" sgt7mmerlukan

>>>sjujur7HAKIKAT kjujuran yg tiada bandingan..

>>>seikhlas7HAKIKAT keikhlasan yg tiada tandingan..

>>>sesuci7HAKIKAT kesucian/TRANSPERENCY-audit-dr-DASAR-hati

>>>skudus7HAKIKAT amanah/INTEGRITY yg tiada sklumit pon ASOBIYAH-rasis pentingDIRI

>>>shebat7HAKIKAT bakat/MERIT-puncak solusi kpd masaalah umah

>>>seadil7HAKIKAT keadilan UNIVRSAL-azali kpd semua mahluk2 dilangit & dbumi

>>>sedlm7HAKIKAT cintaKASEHsayang demi SATU-rumpun yg berasal dr Adam as..


>>>smutlak7HAKIKAT KBNARAN-stotal7nya langsung tiada pntingDIRI slain keagongan'TUHAN!


Inilah sbnr7CAHAYA..

CAHAYA yg maha7TERANG yg telah disuloh oleh semua nabi2 ddlm "SYSTEM" kehidupan..hatta CAHAYA yg maha7TERANG ini dpt tembus keDASAR-HATI yg paling2 dlm skali..
"..takutilah FIRASAT sbnr7Org yg berIman.."??? niat JAHAT sgt jls & trang klihatan!??

CAHAYA itulah yg sgt2 ditakuti oleh Firaun Namrudz Haman Qarun Kaisar Kisra raja2 Abu Jahal Abu Lahab dan sluruh pemimpin2 yg zalim-menipu-"mmFITNAH"-mnindas disepanjang zaman..

Inilah WACANA..

WACANA-diskusi-HUJAH-debat..yg bnar7DAPAT mngubah MINDA ygGELAP mnuju hala tuju CAHAYA yg TERANG benderang kdlm sluruh "SYSTEM" khidupan berNEGARA demi sbnr7ERTI kjayaan serta keREDHAan TUHAN..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...