JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Sunday, May 31, 2015

Nasihat PasMa kepada Zuhdi mulut ceret beret

Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan PAS, Dr. Mohd. Zuhdi Marzuki yang pernah digelar mulut ceret beret oleh Setiausaha Agung PAS, Mustapa Ali, mentohmah Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa) melakukan 'grand design' dengan meletakkan calon tertentu pada pemilihan PAS Jun ini.

  Zuhdi mulut ceret beret mendakwa, strategik itu membabitkan blok atau kumpulan yang lunak dengan DAP yang diketuai oleh Ust Ahmad Awang (UAA). 

Walhalnya, kumpulan yang menentang Hj Hadi adalah mereka yang mempertahankan keputusan muktamar yang lepas-lepas supaya memperkasakan Pakatan Rakyat. 

Tidak timbul persoalan PAS menguasai DAP atau sebaliknya kerana setiap keputusan yang diambil adalah melalui konsensus bersama.UAA berjaya naikkan Nizar Jamaludin dari PAS jadi MB Perak  tahun 2008 walaupun PAS kerusi paling sikit. Apakah PAS rugi dan telah menjual prinsipnya perjuangannya kerana berkawan dengan DAP?

Apakah Zuhdi tidak menyedari hakikat Hj Hadi yang mesra Umno yang semata-mata berjanji nak bantu PAS membawa rang undang-undang persendirian mengenai hudud dibentang di parlimen itu hanya janji-janji kosong? Umno berjaya menjadikan hubungan tahalluf siyasi PAS bersama PKR dan DAP jadi semakin bercelaru. 

Kelemahan Hj Hadi itulah puncanya. Dia lahap dan kebuloq sangat telan umpan hudud yang umno hulurkan .... Bila dah kelupoq, Zuhdi dan gerombolannya cuba menyalahkan DAP dan PasMa. Memang tepat apa yang Cikgu Pa katakan kepadanya, Zuhdi mulut ceret beret!

Berikut kenyataan presiden PasMa, YB Pharolrazi Zawawi :

Kemuka bukti atau henti fitnah PasMa – Phahrolrazi Mohd Zawawi


Saya kesal dengan kenyataan berbaur fitnah Zuhdi Marzuki baru-baru ini yang menuduh PasMa terbabit dalam 'grand design' satu-satu calon pada musim saingan Muktamar PAS kali ini.

 Dari awal lagi, saya tegaskan PasMa tidak akan mencampuri proses pemilihan dalam Muktamar PAS, kerana kami adalah NGO penyokong Pakatan Rakyat sahaja.

 Lagipun, semua tuduhan Zuhdi kepada mana-mana pemimpin PAS yang menawarkan diri pada muktamar PAS ini adalah tidak adil kepada mereka yang berkenaan.

 Tuduhan Zuhdi ini yang mensasarkan kepada calon-calon berkenaan dilihat lebih pada memberi reputasi buruk kepada mereka. Ini suatu tindakan terancang di saat-saat akhir menjelang muktamar. Kalau ada ahli PasMa menunaikan kewajipannya sebagai ahli PAS sempena musim pemilihan kali ini sekalipun, itu hak peribadi mereka yang PasMa sendiri tidak boleh larang.

 Seperti gambar sahabat baik saya, Tuan Haji Razman Zakaria yang menyertai majlis jelajah Tun Dr Mahathir Mohamad menghentam Datuk Seri Najib Razak baru-baru ini banyak tersebar di facebook, tetapi tak bolehlah pesuruhjaya PAS Perak itu difitnah menyokong Dr Mahathir pula. Itu tidak adil untuk sahabat saya.

 "...janganlah sesekali kebencian kamu kepada satu-satu puak mendorong kami untuk berlaku tidak adil. Berlaku adil lah kerana keadilan itu lebih mendekati ketakwaan..." (Surah Al-Maidah: 8)

 Berlaku adil lah Zuhdi. Jangan menyemarakkan fitnah dalam PAS, kerana fitnah itu sekaligus akan memburukkan imej Islam sebagai agama adil, serta imej Pakatan Rakyat sendiri.

 Justeru, saya ingin menasihatkan Zuhdi supaya mengemukakan bukti atas tuduhannya itu, atau segera berhenti melakukan fitnah ke atas PasMa. – 30 Mei, 2015. - sumber themalaysianinsider
Comments
2 Comments

2 comments :

Malaysiabaru said...

Pas dah ganti Umno dari segi perangai menatality dan budaya

Zuhdi zionist nk terap nilai Yahudi al sisi ke dlm Pas sambil d bantu Apco dan Umno

Pas sesuiai bergabung dgn Umno

Malim Kundang said...

Si sial ni sebenarnya tali barut UMNO......mengamalkan fahaman yahudi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...