JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, May 14, 2015

Ust Ahmad Awang terima pencalonan Presiden PAS


Ustaz Ahmad Awang (UAA) sebentar tadi telah menandatangani surat pencalonan untuk menerima pencalonan sebagai calon Presiden di pejabat Agung PAS Jalan Raja Laut.

Sudah tentu kalangan UG yang mencalonkan UAA sebagai pemeriksa kira-kira akan tersentap menahan marah dengan tindakan UAA mencabar kedudukan presiden, Hj Hadi. 

"Najib patut diberi peluang kedua untuk menghabiskan tugasnya sebagai pemimpin nombor satu negara sehingga cukup penggal perkhidmatan, " kata Hj Hadi  di sini 

Yang ironisnya, walaupun Hj Hadi sendiri, mempertahankan PM Najib sebagai Perdana Menteri kerana menurutnya telah dipilih dengan cara demokratik yg adil dan hingga cukup penggal perkhidmatannya, puak-puak pendokong UG (baca Uztaz Gelong) berasa sangat marah dengan pencalonan UAA. 

Demokrasi sudah ditalqilkan

Apakah dalam PAS sudah tidak ada demokrasi sehinggakan jawatan presiden PAS yang akan habis tempohnya menjelang muktamar Jun nanti tidak boleh dicabar sesiapa? 

Dahsyat betul puak-puak yang mengaku diri mereka ini sebagai ulama' jika beginilah sikap dan pendirian mereka yang langsung tidak mahu berpegang kepada perlembagaan PAS sendiri.

Perlembagaan PAS memaktubkan bahawa mana-mana ahli layak bertanding mana-mana jawatan parti setelah mendapat cukup pencalonan. UAA telah mendapat pencalonan yang  cukup untuk bertanding dan Pejabat Agung telah mengeluarkan surat untuknya bagi menyatakan setuju terima atau menolak pencalonan.

Punyalah jahat dan dahsyat puak-puak UG ni.....memang tidak layak jadi manusia, apatah lagi menggelarkan diri mereka sebagai pejuang pendokong ulama'. Mereka hanya bertopengkan manusia alim rupanya....


Cubaan Sabotaj UAA gagal

Sementara itu blogger Tulang Besi, @ Abdul Rahman Abdul Talib mendedahkan usaha mensabotaj  UAA oleh seorang kakitangan di Pejabat Agung PAS.Beliau menulis :
 Ada hantu di Pejabat Agung tu yg tak hantar surat tawaran pada Ust Ahmad Awang sampai semalam. Kita tau hantu ni sapa sbb dia memang barua UG.
 Sebelum ni pun org sama sorok surat aduan sebuah kawasan di Kelantan. 
Syukur alhamdulillah ada org pegi Pejabat Agung dan tolong ambilkan. Kalau Ust Ahmad Awang tunggu surat dihantar alamat sampai tutuplah surat tak sampai.
 Sampai mcm tu sekali hantu2 UG di Pejabat Agung ni nak sabotaj.
Sementara melalui wassap pagi tadi saya tyerima dari seorang sahabat memberitahu bahawa hari ini UAA akan serahkan borang pencalonan Calon Presiden PAS jam 11 pagi di Pejabat Agung PAS..Moga berjalan lancar.

Berita macam itu pun mendapat reaksi tak senonoh dari Pj Perak, Hj Razman Zakaria yang menulis  :

Kesian mudahan ulamak ini tidak suulkhatimah amin ya Rabb

Kenapa begitu biadap sekali bekas pegawai kastam ni yang hanya beberapa hari saja masuk PAS?

Masih tak sedar dirikah dia kenapa telah dinasihatkan supaya bersara awal dahulu? Tentu ada yang tidak kena maka Razman dinasihatkan bersara awal...

Semua kita tahu pegawai kastam sangat sinonim dengan salah laku rasuah. Kalau ada yang jujur atau tak mahu ambil pot, mungkin akan menerima petaka macam nih - cer baca berita di sini 

Kepada puak-puak seperti Razman Zakaria dan pemikiran yang sealiran sepertinya, saya ucapkan - Qul mutu bi ghoidhikum. Innallaha 'alimum bi dzatish shudur.(An-Nisaa 119)
Comments
2 Comments

2 comments :

Hanz Azdi said...

Salam.

Sapa dia Razman Zakaria ni nak berating UAA ? Dia naik PJ Negeri pun kira nasib aje... apa sangat kelayakan dia? Ulamak ke dia? Prof sangat ker kerja dia dulu ni?

Sedor ler diri RazZZman oiii !!! Jangan bodek lebih-lebih sangat sampai sendiri tak beradab dengan a old school scholar !

Bior UAA cabar TGHH, baru ada check & balance !

Malaysiabaru said...

Akmal gajah menantu hadi perak

Din Ayam katil menantu hadi di Selangor

Habis satu Malaya anak pinak hadi... Mahathir pun kalah

Hadi firaun baru malaya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...