JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, June 30, 2015

BANTU ARING 2, GUA MUSANG, KELANTAN !!!

Saya menerima berita duka dan kiriman gambar terkini keadaan di perkampungan ARING 2, Gua Musang. 

Sebahagian gambar tidak di siar, menjaga hati tuan rumah.

34 buah keluarga semuanya. Mereka antara yang hilang rumah tempat berteduh, dihanyut banjir besar. Penduduk sekitar 200 orang termasuk beberapa pakcik yang sakit tua dan bayi. Tinggal di khemah yang semakin mereput di bawah terik mentari. Aring 2, telah dibantu oleh pelbagai NGO terutama Yayasan Darul Hijrah dan Briged Sukarelawan Kebajikan Pasir Putih diketuai Cikgu Yuganu. Saya sendiri telah ziarah dan bermalam di sana dan mengusahakan beberapa fasa bantuan utiliti, surau dan bantuan motivasi/kerohanian. 

 Catitan ziarah dan ikhtiar boleh dibaca di sini:

 http://msomelayu.blogspot.com/2015/01/bermukim-di-kampung-pupuk-aring-gua.html Bagi tujuan bantuan, Sukarelawan Yayasan Darul Hijrah akan ke Aring 2, Jumaat ini untuk merencana dan hulur bantuan seterusnya.


Teman-teman yang simpati untuk hulur bantuan khusus untuk Aring boleh berbuat demikian melalui sumbangan zakat/infaq/fidyah/sedekah ke : 

Yayasan Darul Hijrah akaun Maybank
5660 1060 99349 dan email maklumat sumbangan ke

darulhijrahmalaysia@gmail.com dan whatsApp ke 0183590403 untuk tujuan rekod dan audit. Moga diganjari sebaik baik ganjaran oleh Allah swt. Jazakumullah. - Dato Haji Husam Musa

(Gambar kredit kpd MSO)
Comments
1 Comments

1 comment :

Ritchie Blackmore said...

Mana dia Geng Musang Berjanggut,beserban dan berjubah !!!???????

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...