JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, June 16, 2015

Begini cara Najib menguruskan Malaysia dan kewangannya

Stadlen (kanan)  menimbulkan tanda tanya atas invois yang
 meluas, pesta liar bersama anggota operasa'perang sibernya
 Dalam jawapan Parlimen bertulis bertarikh 19 Mei Menteri dari Pejabat Perdana Menteri, Shahidan Kassim memberitahu MP PAS Mohamed Hanipa Maidin "Setakat ini, kerajaan tidak membayar apa-apa gaji kepada Paul Stadlen."

Di mana Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak perlu berasa semakin terhutang budi kepada profesional ini, kerana bukti yang menunjukkan bahawa dia bekerja sepenuh masa pada urusan beliau.

Sarawak Report boleh mengesahkan bahawa Stadlen, yang merupakan bekas ketua APCO di Malaysia, terus berada di belakang antara yang paling penting dan sensitif pengumuman kerajaan baru-baru ini dan juga telah menyelaraskan pengurusan pengum-uman ini kepada media nasional dan antarabangsa.

 Ia adalah orang yang secara peribadi mengendalikan satu akaun e-mel yang dikenali sebagai 'Malaysia Nerws', yang mengedarkan banyak e-mel kepada media asing dan tempatan bagi pihak pejabat Perdana Menteri.


Di bawah alias ini, Stadlen terus mencipta banyak kenyataan Pejabat Perdana Menteri itu, dengan cara yang sama bahawa dia telah diketahui telah menulis siaran akhbar kontroversi yang membenarkan hukuman penjara pemimpin pembangkang pada bulan Mac.

 Isu antarabangsa yang sensitif daripada pendatang Rohingya dikendalikan olehnya, dan juga kenyataan mengenai wanita dalam peranan kepimpinan dan juga pengumuman ekonomi utama sesi Parlimen semasa, iaitu Rancangan Malaysia ke-11.

Malah, dakwaan bahawa Paul tidak bekerja untuk pejabat Najib telah menyebabkan kebingungan meluas di kalangan semua pihak yang terlibat, kerana dia sendiri telah selama bertahun-tahun membuatnya dengan sempurna dan jelas bahawa dia yang melakukannya.


Telah bertahun-tahun ia telah disenaraikan sebagai profesion tunggal mengenai perkhidmatan web Link In; kad perniagaannya mengisytiharkan dan email (paul@my-nct.org) membayangkan kuat bahawa dia bekerja untuk Perdana Menteri yang dipanggil National Communications Team.

Malah, ia adalah bukanlah secara kebetulan bahawa National Communications Team terletak div sebelah pejabat Paul sendiri di tingkat 8 di bangunan Menara BRDB yang dikaitkan dengan Bangsar Shopping Centre.

  Seluruh kakitangan NCT dan semua wartawan di KL secara semulajadi menyedari peranannya.

 Namun kita sekarang kita difahamkan bahawa dia tidak pernah dibayar untuk itu.

Dakwaan oleh Menteri adalah lebih menakjubkan memandangkan Sarawak Report dan media lain telah selama bertahun-tahun mengedarkan salinan kontrak asal Kerajaan dengan syarikat Paul, yang telah diperolehi oleh sumber-sumber pembangkang bertahun-tahun yang lalu.

 Kontrak dari 2009 adalah untuk USD450,000 untuk kerja-kerja enam bulan. Adakah kita memahami beliau kini bekerja secara percuma? Baca lagi seterusnya 

Dan, sudah tentu, sebelum kontrak di atas dengan syarikat swasta sendiri Paul adalah ketua kontrak APCO PR untuk melaksanakan perkhidmatan yang sama, sekali lagi untuk perjanjian yang melibatkan wang yang sangat besar. sarawakreport (bersambung)
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...