JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, June 25, 2015

Bila G18 nak bentuk pro tem komitee?

Pemimpin progresif PAS yang disingkirkan merancang untuk menubuhkan parti baru jika kepimpinan parti yang baru bersikap lebih pendiam dan tertutup dan mereka mahu NGO PasMa menyerahkan urusan penubuhan parti itu kepada kumpulan profesional.

 Kumpulan progresif yang dinamakan sebagai G18 mendakwa bahawa PasMa tidak mempunyai daya tarikan yang cukup dengan akar umbi untuk memimpin sebuah parti baru.

 "Saya tidak kata (PasMa) tidak baik... tetapi secara realistiknya sejumlah ahli PAS masih sangsi mengenai PasMa.

 "(Presiden PasMa) Phahrolrazi Mohd Zawawi adalah seorang lelaki yang baik tetapi bagi mereka (akar umbi) dia seorang pengacau dalam kemelut Kedah itu," kata bekas ahli jawatankuasa pusat Hanipa Maidin kepada Malaysiakini.

 Beliau merujuk kepada peranan Phahrolrazi di Kedah dalam krisis menteri besar yang bermula pada 2011 apabila bekas timbalan pesuruhjaya PAS Kedah itu didakwa cuba menjatuhkan Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak.

 Hanipa juga berkata sikap tidak percaya anggota PAS terhadap PasMa mungkin disebabkan ahli tidak memahami matlamat asal NGO itu yang menurutnya untuk mengisi kekosongan sama ada PAS perlu ditendang keluar atau jika ia memutuskan untuk keluar Pakatan Rakyat.

 Tetapi adakah puak progresif mempunyai daya tarikan yang lebih daripada Pasma? MP Shah Alam Khalid Samad memikirkan demikian.

 "Dari sudut reputasi dan trek rekod dalam lapangan politik, saya percaya kami ada lebih (tarikan) daripada apa yang ditawarkan PasMA," katanya kepada Malaysiakini

Komen al-Husseyn :

PasMa hanya sebuah NGO yang mahu Pakatan Rakyat terus berfungsi kerana itulah saja senjata untuk melawan Umno/BN.PasMa mengalu-alukan penubuhan sebuah parti baru.

G18 perlu pro aktif - tunggu apa lagi? Bermesyuaratlah panggil NGO yang proPakatan Rakyat duduk semeja dan berbincanglah. Jangan dok kalut bincang siapa yang lebih berpengaruh bagai....

 Jangan tunggu lama-lama sebab akar umbi dah tak sabar untuk melakukan reformasi bersama harapan dan uimpian baru.

PasMa telah kehilangan seorang aktivis muda, Sheikh Omar kerana kita lembab sangat nak buat parti baru. Loyar Zulhazmi Sharif pula telah memberikan tempoh 100 hari sebelum dia menyerahkan borang menyertai DAP...

Mahfuz Omar, Salahuddin Ayub masih pening-pening lalat tak tau nak buat keputusan lagi....adoi.....

So, cepatlah bentuk pro tem komitee, tunggu apa tunggu?
Comments
1 Comments

1 comment :

Malaysiabaru said...

Tolonglah...

Skrg ana berada di dang wangi buat repot bekas boss Kelantan wariior rembat Australia...

Zul member lama... Ana hrp anta jd calon dap di Kedah..

Pasma ke pip ker pump ker ppi ker yg penting ABAH asal bukan Abdul hadi

Pasma platform ngo

Pimp platform party

Bersih platform ngo

Dan kami rakyat Malaysia 8 juta di pantai barat adalah volunteer kpd anda semua tnpa jawatan party atau bergaji

Kp paham hanipa mamak !!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...