JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, June 01, 2015

Dulu orang Umno yang fitnah, tetapi sekarang orang PAS pula

Pencabar bagi jawatan presiden PAS Ahmad Awang kesal apabila budaya fitnah-memfitnah kini dilakukan pihak tertentu dalam parti itu khususnya menjelang pemilihan parti yang semakin hampir ke kemuncaknya.

 Bekas naib presiden PAS itu mendakwa terdapat pihak yang melakukan "pembunuhan watak" dengan melakukan serangan peribadi kerana tidak mempunyai "modal" untuk mengecamnya berikutan keputusannya bertanding jawatan tertinggi parti.

 "Mereka dah tak tahu nak kata apa lagi, sebab saya istiqamah dalam gerakan Islam, saya juga dah ceritakan kenapa lima tahun dulu saya tidak aktif, saya juga ulama.

 "Jadi sekarang ini apa yang dilakukan ialah pembunuhan watak.

 "Dulu orang Umno yang fitnah, tapi sekarang ini orang PAS pula," katanya dalam forum Mampukah PAS dilonjakkan Pasca Jun 2015 di Dewan Himpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor (KLSCAH) malam tadi.

 Kira-kira lima hari lagi sebelum muktamar, Ahmad kini diserang oleh kumpulan pendukung status quo dalam PAS sebagai mengetuai "kumpulan yang lunak dengan DAP" .

 Malah, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang turut memberi kebebasan kepada perwakilan untuk memilih pemimpin yang mengikut telunjuk DAP atau sebaliknya. Baca lagi di malaysiakini
Comments
2 Comments

2 comments :

Malaysiabaru said...

Tuang Ibrahing pandai main wayang

'fb hantu tuk usin ceroi sila tutup fb kamu!

Itulah kata tuang ibrahing. Rupanya tuang ibrahing yg berbaiyah suruh TUC serang golongan professional Pas.

Tuang Ibrahing Si munafikun yg lebih teruk dari Hadi Ping Marang yg kafirkan orang!

lagu tu laa said...

aku sokong tu malaysiabaru! baling batu sembunyi tangan,tak ada rasa bersalah pong tuang brahing ni.yang dia duk nampak pro ja yang bersalah.bak kata greenbox 'hukum kebenaran tetap berjalan' nyata sekarang pekung sapa yang terbuka,aib sapa yang terserlah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...