JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, June 19, 2015

Inilah kerja UG di parlimen....makan gaji buta

Datuk Mahfuz Omar (PAS-Pokok Sena) dilaporkan berang kerana tidak puas hari dengan kerajaan yang melengah-lengahkan untuk menjelaskan pendirian mereka mengenai pelaksanaan hudud di Kelantan.

 Beliau berkata demikian sewaktu pertukaran speaker kepada Tan Sri Pandikar Amin Mulia di Parlimen hari ini, Mahfuz menyindir kerajaan yang tidak menyokong Rang Undang-undang persendirian PAS untuk membolehkan pelaksanaan hudud di negeri itu.Baca di sini

Kenapa Mahfuz yang beriya-iya bertanyakan mengenai RUU Hj Hadi nih? Sedangkan Hj Hadi sendiri tidak tidak pernah hadir disepanjang sesi parlimen kali ini yang seolah-olahnya dia sendiri tidak berminat nak tahu perkembangan mengenainya? . Lihat videonya  di sini

Dan apa ceritanya pendekar kuntau Siku dan Lutut vellfire? Juga panglima cakar cakau Nik Abduh? Kenapa mereka ini tidak berani berani berdepan dengan pandikar Amin?

YB Wong Chen ada ceritanya berikut :


Kedua, Parlimen akan bersidang sehingga 6.30 petang. Pengumuman ini oleh Menteri, Ahli Parlimen Mahfuz Omar kumpulan PAS progresif berdiri dan sinis berkata kerajaan BN telah sekali lagi dari segi teknikal tidak membenarkan rang undang-undang hudud Hadi Awang untuk dibahaskan.

 Mahfuz sedang menarik reaksi TIDAK ada dari kumpulan ulama yang berdiri untuk memperjuangkan rang undang-undang Hadi Awang. Semua Ahli Parlimen Ulama tersipu-sipu malu terus duduk diam termasuk YB Nik Abduh. Jadi tidak ada ia. Di luar Dewan ulama memperjuangkan hudud sebagai panggilan kudus, tetapi dalam Dewan, mereka tidak ambil kisah untuk mempersoalkan keputusan pincang oleh Menteri.
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

Puak UG itu hanya ada siku dan lutut shj, tetapi akal dan telur tarak!!!

Ritchie Blackmore said...

Tuduhan jebon,munafik,kufur,tolol,barua dan segala kata nista yg dilontarkan oleh pok walaq akhirnya pulang kepangkuan mrk semula...ini semua dlm ilmu Allah yg ingin tunjuk kpd ahli2 Pas bagaimana rupa tuan guru mrk yg sebenar benarnya trmasuk M Rosli yg masih berkhayal sorga yg dijamin tuan guru mrk itu!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...