JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, June 19, 2015

Kerajaan Perpaduan Selangor? Kita tengok siapa pengkhianat itu....

Kerajaan per‎paduan PAS-Barisan Nasional (BN) di Selangor boleh dibentuk jika ada salah seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) DAP atau PKR lompat parti, kata Utusan Malaysia.

 Akhbar itu dalam kolum "Khabar Dari Negeri‎" memetik penganalisis politik, Profesor Dr Azizul Halim Yahya, yang berkata kedudukan gabungan 28 kerusi PAS-BN kini tidak cukup untuk menang majoriti mudah kecuali ada seorang daripada DAP atau PKR lompat parti dan menyokong kerajaan perpaduan itu.

 "Begitu juga dengan PKR dan DAP jika bergabung pun hanya 28 kerusi dan memerlukan sekurang-kurangnya seorang daripada parti lain seperti PAS untuk lompat parti. Baca lagi di sini

Komen al-Husseyn:

Jangan lupa PAS sudah gantung 2 org keahlian Adunnya kerana menyokong Wan Azizah sewaktu krisis MB Selangor dulu. Ini menjadikan mereka 2 Adun bebas. 

 Maka kedudukan PAS kini dari 15 kerusi tinggal 13 kerusi. Bermakna 13 PAS + 12 Umno + 1 bebas = 26 sahaja. Sebaliknya 15 DAP +13 PKR + 2 bebas = 30 kerusi. 

Lainlah jika Umno dan PAS berjaya mengumpan dan membeli sekurang-kurangnya 3 adun dari PKR untuk mendapat simple majoriti.

 Kita tunggu dan lihat siapakah pengkhianat dari PKR itu nanti.....
Comments
1 Comments

1 comment :

Malaysiabaru said...

Setelah 'hudhud' di tolak Putrajaya dan BN dalam sesi parlimen yg langsung tidak di bincang

Pas kini terkapai dan tidak boleh jawab tuntutan ahli akar umbi berkaitan kegalan RUU hudhid di parlimen oleh umno dan pas (hadi dan Najib)

Koni timb presiden mahu berkerjasama dgn DaP setelah kerjasama hudud dgn umno gagal...

Tuang ibrahing, sila jilat balik semua ludah beracun yg kamu lemparkan di atas muka dan pipi dap... Jilat sampai licin !!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...