JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, June 17, 2015

Kerja sukarela atau ops penyangak - Adakah ini cara untuk menjalankan komunikasi awam Pejabat Perdana Menteri?

Menggalakkan 'kepimpinan wanita'?
 Walau bagaimanapun, jika kita mahu menerima dakwaan yang sukar dipercayai ini bahawa Paul Stadlen tidak dibayar rasmi untuk kerja-kerja oleh kerajaan, ia menimbulkan beberapa kebimbangan yang serius.

 Jabatan komunikasi kerajaan biasanya diuruskan di bawah perkhidmatan awam, jadi ia boleh diaudit sewajarnya, dikawal dan dikendalikan demi kepentingan awam seperti semua jabatan lain.

 Adakah ia sekarang bahawa sebahagian besar daripada kerja komunikasi kerajaan Malaysia telah berasingan, dikuasa penyangak yang yang dibayar oleh beberapa entiti tanpa nama di luar bajet kerajaan normal?

 Atau, ia sedang dikendalikan oleh sukarelawan bebas?

 Lihatlah, sebagai contoh, di rancangan bagi pembentangan Rancangan Malaysia Ke-11 terkini untuk ekonomi. Arahan datang dari komputer Paul Stadlen di bawah alamat e-mel pejabatnya sendiri 'PM':

Siaran Akhbar untuk Rancangan Malaysia ke-11 keluar dari pejabat Stadlen
melalui akaun e-mel Malaysia News
Tambahan pula, seluruh organisasi operasi media di sekitar pembentangan pelan teras ekonomi ini juga telah diuruskan di bawah kelolaan 'sukarelawan' yang tidak rasmi yang dibayar oleh kerajaan.

Adakah rakyat Malaysia mengharapkan sumber maklumat mereka yang akan dikendalikan dalam apa-apa cara yang yg tak dpt diketahui?

 
Paul dikenali dengan parti liar sebagaimana dia
dikenali dengan tugas resminya
Di bawah keadaan sekarang tidak ada ketelusan mengenai siapa di belakang apa yang disampaikan oleh kerajaan.

Apakah Paul dibayar oleh seorang ahli perniagaan rendang dengan agenda peribadi? Atau kerajaan asing? Atau melalui bajet perkhidmatan rahsia?

 Lebih penting lagi, mengapa dia tidak dibayar daripada bajet rasmi?

 Bagaimanakah sesiapa boleh tahu siapa yang mengawal mesej yang dikemukakan oleh Stadlen kini bahawa bayaran itu telah diambil dari buku-buku rasmi?

 Sebaliknya, jika keadaan yang lebih pelik, dengan Stadlen benar-benar bekerja secara percuma kepada Najib Razak, yang sepatutnya memberi keselesaan lebih atau kurang?

 Jika Stadlen adalah 'melakukan demi Najib ' maka dimanakah letaknya Jabatan Komunikasi Perdana Menteri? Sudah tentu, yang sebenarnya ialah bahawa Menteri sedang bermain dengan kata-kata tentang gaji yang dibayar, berbanding dengan syarikat-syarikat yang diupah. Tetapi tujuan yang tidak boleh diterima adalah untuk menyembunyikan peranan Stadlen dan amaun yang diterimanya daripada Kerajaan.

 Terlalu banyak kebimbangan

Stadlen adalah sosok kontraversi di KL. Orang dalam mengatakan bahawa dia bukan orang sembarangan di Pejabat Perdana Menteri, beliau adalah adalah ahli strategi yang terlibat dalam pengurusan krisis negara di peringkat tertinggi.

 Selewat bulan lalu, selepas Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB Arul Kanda hilang dari temujanjinya dengan Jawatankuasa Kira-kira Awam, beliau telah dilihat pada keesokan harinya dalam perbincangan di sebuah bar di KL dengan tidak lain daripada Stadlen dan Presiden Kelab Penyokong Kerajaan Barisan Nasional 'Shahrir Samad .
Perbincangan krisis panjang dalam mengendalikan 1MDB atau
hanya beberapa jam berchat sosial di bar hotel sebagai pilihan
lebih baik untuk menghadapi PAC?
Namun Stadlen kerap menarik perhatian kepada dirinya di kancah nightclubbing KL, dengan kelakuan yang bercanggah dengan pertimbangan yang baik, menurut para pengkritik yang bimbang bahawa ada 'rahsia longgar canon' yang bertanggungjawab bagi penyampaian dasar-dasar utama.


Stadlen telah juga dikaitkan dengan rentetan aktiviti 'perang siber' berahsia, yang direka untuk menyerang dan melemahkan lawan politik Najib dalam talian.

Sasaran merangkumi Anwar Ibrahim dan terbaru ini, Dr Mahathir.

 Bekas majikan beliau termasuk APCO dan syarikat berkaitan PR FBC Media, yang berada di balik dolar siaran haram kempen multi-juta, dibiayai oleh Kerajaan Malaysia dan juga Taib Mahmud.

 Sumber juga telah mengesahkan kepada Sarawak Report bahawa unit Stadlen yang 'tidak dibayar' telah menyelaras pasukan yang dipanggil 'askar siber', yang jelas digunakan untuk membanjiri komen di online Malaysia dengan menyokong kerajaan, untuk melawan komen tidak yang memihak kepada Najib.

 Dengan cara penglibatan samaran begini, kerahsiaan, kos tinggi dan banyak aktiviti politik PR, ramai yang bertanya mengapa Stadlen orang di belakang pengumuman rasmi kerajaan Malaysia yang begitu banyak?

Mengulas mengenai hubungan antarabangsa Najib cuba mendapatkan sokongan lebih 1MDB

 Operasi palsu politik dan rahsia PR pasti tidak berpandukan garis aktiviti yang akan menyelaraskan perniagaan kerajaan dalam apa-apa cara dan juga di luar buku rasmi?

Melabur bersama kami!
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

BILA LAHANAT HIDUP UNTUK MENJADI LAHANAT , CARA TERBAIK IALAH BER KAWANAN DENGAN LAHANAT YAHUDI

COMMON SENSE

HANYA SETAN SAJA MEMERLU KAN SETAN UNTUK MENONGKAT LANGIT

NAMA PUN ANAK RAZAK

KESIAN ARWAH TUNKU KENA ANIAYA MEI 69 DULU....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...