JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, June 25, 2015

Pakistan: beratus-ratus terbunuh akibat gelombang haba

Reuters melaporkan  akibah cuaca panas yang bersangatan sedang melanda Karachi, Pakistan dan menyebabkan beratus-ratus yang terkorban:

1. Seorang wanita menggunakan sekeping kadbod untuk peminat anaknya, sementara menunggu giliran mereka untuk pemeriksaan kesihatan, di luar Jinnah Siswazah Medical Centre semasa cuaca panas bersangatan di Karachi, Pakistan, 23 Jun 2015. 
REUTERS / Akhtar Soomro

2. Seorang wanita membasahi burqanya untuk menyejukkan kepala ayahnya di luar Pusat Perubatan Siswazah Jinnah di Karachi, Pakistan, 24 Jun, 2015. 
REUTERS / Akhtar Soomro

3 Seorang ahli keluarga menunggu manakala sukarelawan mencari suatu kumpulan yang mati di antara orang-orang yang meninggal dunia disebabkan oleh gelombang haba yang hebat, di Yayasan Edhi rumah mayat di Karachi, Pakistan, 22 Jun, 2015. 
REUTERS / Akhtar Soomro

4 Seorang anggota polis memercikkan air pada rakan sekerja, yang rebah kerana panas, dalam van polis di luar Pusat Perubatan Siswazah Jinnah di Karachi, Pakistan, 24 Jun, 2015. Satu gelombang haba telah membunuh lebih daripada 780 orang di bandar selatan Karachi lebih empat hari lalu. 
REUTERS / Akhtar Soomro
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...