JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, June 10, 2015

PAS menghadapi masa depan yang tidak menentu....

Walaupun tanpa PAS, gabungan Pakatan Rakyat yang terdiri daripada hanya PKR dan DAP mampu mengekalkan kerajaan negeri Selangor sekiranya berlaku pilihan raya negeri, organisasi bukan kerajaan Kuasa, berkata hari ini.

 Ketua Eksekutif Kuasa, Praba Ganesan memberitahu pemberita hari ini, berdasarkan laporan terkini NGO pada janji-janji yang dibuat oleh Selangor dan kerajaan negeri Perak pada pilihan raya umum lalu, dua tahun lepas - ada petunjuk bahawa masyarakat awam mengkagumi jenama PR.

 "PAS meninggalkan gabungan itu tidak akan menjadi terminal untuk Pakatan gabungan itu disusun semula  untuk melakukannya dengan baik. Kami percaya terdapat alasan yang cukup untuk percaya mereka akan berjaya kata Praba.

 PAS, dalam Muktamar terbarunya, menerima pakai resolusi untuk memutuskan hubungan dengan DAP tetapi kekal dalam Pakatan Rakyat. Beberapa pemimpin mereka di Pulau Pinang telah meletak jawatan dari jawatan kerajaan.

 Walau bagaimanapun, jika mereka melakukan perkara yang sama di Selangor, ia mungkin akan menyebabkan pilihan raya negeri, kerana PAS memegang 15 kerusi Dewan Undangan Negeri sementara DAP 15 dan PKR 13.- Lihat lebih lanjut di themalaysianinsider

Komen al-Husseyn:

Jangan lupa kerusi PAS dari 15 dah tinggal 13 apabila 2 keahlian ahlinya telah digantung akibat mereka menyokong WAWI masa krisis MB Selangor dulu. Bayangkanlah jika ada lagi dari PAS yang akan bertindak menjadi 'bebas'.

 Mereka yang telah disingkir dengan hina dan nista dengan pelbagai label , tunggu apa lagi? Mereka seperti Khalid Samad, Dr Dzulkifli Ahmad , Hanipa Maidin, Abd Rani Osman di hambat seperti anjing kurap. Mat Sabu depa gelar Bapa Anjing ....

Hj Hadi sendiri anggap korang sebagai sekularis yang sudah tidak diperlukan dalam PAS.Korang lupakanlah pasal bai'ah laknat yg pernah korang lafazkan dulu tu. Ia dengan sendirinya sudah terlerai bila presiden sendiri telah menghambat korang pergi. Jangan tunggu lagi. Bertindaklah demi perjuangan Islam melalui wadah yang lebih berkesan.
Comments
4 Comments

4 comments :

Anonymous said...

Aii..jadi batu api le pulak pada Bos ..Bos sendiri pun diam aje..kawan 2cuba cek altar belakang al Hussein ni ..dari asal umno ke...cara tu lebih kurang aje...

Malaysiabaru said...

Jika Hassan Ali boleh di pecat dari Pas..

Bagi saya satu alasan mat sabu tidak boleh di pecat dari Pas?

-,murshitdol am

UstSikuLutut said...

Dengki dan sombonglah yang menjahanamkan Iblis.
Dengki dengan kebolehan dan kedudukan Adam. Sombong dengan kebolehan dan kejadian sendiri. Iblis akhirnya telah bertindak diluar batasan dan menginkari keputusan penciptanya.
inilah keputusan dari apa yang berlaku pada PAS.

Anonymous said...

Pasai apa nk pecat mat sabu?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...