JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, June 17, 2015

PAS terus berilusi bersendirian dalam Pakatan Rakyat sorang diri....

Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz mengatakan Pakatan Rakyat (PR) belum berakhir walaupun DAP hari ini secara rasmi mengumumkan gabungan pembangkang tersebut kini berkubur.

 Ketua Pemuda PAS itu berkata, ini kerana PKR masih belum membuat keputusan sama ada untuk kekal atau tidak dalam gabungan itu, dan PAS masih berada dalam PR.

 "Kita kekal dengan PR. Keputusan DAP itu tidak membubarkan PR. Itu keputusan mereka (DAP), kami tidak akan keluar PR," kata ahli Parlimen Pasir Mas itu kepada wartawan di lobi Parlimen hari ini. ~ sumber

Dr Mohd Zuhdi Marzuki pula berkata pengumuman DAP hari ini bermaksud parti itu keluar Pakatan.

 Bagaimanapun, kata anggota jawatankuasa Pusat PAS itu, gabungan PAS-PKR tidak terjejas dan Pakatan sebenarnya masih kekal.

 “Pakatan terus kekal dengan gabungan PAS dan PKR, sebagaimana pernah berlaku kepada Barisan Alternatif (BA) sebelum ini,” katanya merujuk peristiwa pada tahun 2002 itu.

“Sekiranya PKR juga menarik diri dari Pakatan, maka tidak mustahil kerajaan negeri Selangor goyah,” katanya.

 “Sekiranya PKR terus bersama PAS dalam Pakatan, maka mereka perlu menentukan sama ada menerima kehadiran DAP dalam Kerajaan Selangor atau tidak, di samping mereka juga perlu menentukan sama ada meneruskan sokongan kepada DAP di Pulau Pinang atau tidak.”

 Keputusan itu, katanya lagi, bakal menentukan negeri mana yang menjadi goyah, kerajaan negeri Selangor atau kerajaan negeri Pulau Pinang. sumber


PKR dah bermesyuarat dan khabarnya telah pun membuat keputusan untuk keluar PR.Tapi berita ini belum resmi lagi.PKR akan buat PC hari ini berkaitan dengan perkara ini.Sama-samalah kita berharap perkhabaran Che'gu Bard di atas ini adalah benar...

Kalaulah benar, eloklah kita biarkan PAS terus berilusi duduk dalam PR seorang diri..... entah bila nak bermesyuarat? Parti sendiri tak terurus macam mana nak uruskan halehwal negara?


 Hj Hadi pergi Jepun untuk apa pun entahlah... Tidak mungkin sekadar nak makan mee... Bukankah sesi parlimen sedang bersidang? Merajukkah dia sbb RRU Hududnya masih tak diberikan laluan untuk dibentang walaupun telah dijanjikan untuk sessi kali ini?

Haron Din pula baru pergi melakukan umrah semalam.... Entahlah apa nak jadi dengan PAS ni? Dalam keadaan parti berdepan dengan krisis begini pun pimpinan tetap buat tak endah. Jauh sekali nak bincang pasal isu yang melanda negara sewaktu muktamar 61 yang baru lalu. Sedangkan isu-isu besar saperti GST, 1MBD, pemecatan pekerja MAS, Pelarian Rohingya, Gaji Minima .....Macam mana mahu tadbir negara kalau macam nih?

Zuhdi takyahlah nak ugut PKR. Berapa kerusi PAS sebenarnya di Selangor?  Dua orang ADUN PAS iaitu Hasnul Baharuddin (Morib) dan Saari Sungib (Hulu Kelang) dah korang gantung keahlian. 

Apakah kamu ingat Abd Rani (Meru) akan terus bersama PAS? Kalau asalnya PAS ada 15 kerusi, ko tolaklah dengan 3 Adun tu tinggal berapa?

Maka tinggallah PAS sendirian dalam PR....errr....ajaklah Umno sekali masuk PR. (12 Umno + 12 PAS + 1 Bebas) nak ugut (15 DAP + 13 PKR + 3Bebas) ?

Eloklah yang 3 Bebas pro-progressif tu menggantikan kekosongan Exco Selangor yang bakal PAS tinggalkan itu! ...Ha! Ha! Ha!
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...