GOPENG

GOPENG
JOM BERSAMA PAKAAN HARAPAN

Monday, June 01, 2015

Umno terlibat dalam tentukan bakal pimpinan PAS

Oleh Mujahid Yusuf Rawa

Agak pelik bagi parti yang bermusuh dgn kita tu, menonjolkan orang tertentu untuk dimenangkan. Dan saya pernah menulis dalam tulisan-tulisan saya – merujuk-rujuk dalam Dr Mujahid.com. 

Antara lainnya ialah , game yg dimainkan hari ini kpd PAS ialah bukan lagi game dalaman sesama kita…tetapi merupakan high level game; yg ditentukan keputusannya bukan oleh ahli kita, tetapi nak ditentukan keputusannya oleh mereka yang di luar, pastinya Umno. Dan mereka bersekongkol dgn Umno. Ini yg membimbangkan kita dan ahli-ahli PAS dalam perwakilan nanti perlu benar-benar faham game plan ini.

 Bahawa end-game dia ialah nak tentukan siapa yg dia mahu. Bukan apa yg ahli mahu.Dikalangan kita yg menjadi mangsa kpd game plan dan end-game yg mereka mahu.

 Sebab itu , para perwakilan pergi kali ini ke muktamar , mereka mesti jelas , firm dan kembalikan fahaman kpd cita-cita PAS seperti yang dikehendaki oleh pendiri-pendiri PAS , seperti yang dikehendaki oleh perlembagaan parti, yg hari ini saya tengok sudah lari jauh dari semangat itu. 

 Sebab itu saya terpaksa menulis Pakar Agenda Politik Islam, yg mana saya meletakan isu-isu penting yg perlu dijawab seperti PAS dan Melayu , PAS dan Masyarakat Majmuk, PAS dan Perundangan Negara, PAS dan Hak Asasi Manusia, PAS dan Isu-Isu Semasa, PAS dan Masyarakat Antarabangsa. Sedangkan yang saya sebut itu , semuanya ada dalam perlembagaan PAS.~
Transkrip dari ucapan beliau di sini
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

kenapa pas mudah kena game?? sbb tuang presideng bodo.. terlalu mengikut aliran game umno.

Anonymous said...

Kalau kita lihat sekarang ni..ter dapat perbezaan pendapat dlm pas..yg banyak bertentangan dgn Presiden dan golongan asal pas ialah group Ikram dan Abim...mereka yg banyak condem..ingat kita dtg rumah org..jika kita berbeza pendapat adakah latak kita nak condem tuan rumah..kan lebih baik kita buat sendiri group kita..sesungguhNya Allah amat mengetahui..jika kamu membuat kerja ini bukan niat mencari keredhaan Allah maka adalah kecelakaan yg besar dan men datang kemurkaan Allah..se kiranya kamu benar pun tetap kamu salah kerana kamu memburukkan tuan rumah..insaf lah sebelum terlambat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...