JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, June 10, 2015

Zuhdi menggertak DAP menggunakan DHPP

PAS mungkin meletakkan ahli-ahli dari sayap bukan Islam 4,000-kuat di kerusi tradisi ditandingi oleh DAP dalam pilihan raya akan datang, ahli jawatankuasa kerja pusat yang baru dipilih Dr Zuhdi Marzuki mencadangkan hari ini.

 Menurut pengarah operasi Pusat Penyelidikan PAS itu, PAS kini akan berusaha untuk mengukuhkan kedudukan untuk menembusi dua demografi pengundi yang sebelum ini mengelak daripadanya - orang bukan Melayu, dan Bumiputera bukan Islam di Sabah dan Sarawak. Baca seterusnya komedi Zuhdi di  themalaymailonline

Komen al-Husseyn:

Patutlah Zuhdi gunakan perkataan 'mungkin'...mungkin ya, mungkin tidak? Tapi bagi saya ia adalah satu angan-angan Mat Jenin yang hanya mahu menggula-gulakan harapan kosong kepada DHPP.

Ianya cuma auta lebih, hanya cakap-cakap gebong sebagaimana perwakilan Sabah yang pernah mengugut DAP, bahawa PAS akan bertanding di semua kerusi di Sabah! Baguslah kalau PAS mampu nak hilang deposit. Nak bertanding 9 kerusi hari tu pun jenuh kutip derma .... Hahahaaha! 

Setahu saya DHPP di Perak tidak menyokong kepimpinan PAS 'chai' yang ada sekarang ini. Tunggulah sedikit masa nanti mereka akan buat pengistiharan melalui PC.

 Tapi sebelum itu saya nak tanya, para ulama PAS dah jawapkah pertanyaan Ketua DHPP, N.Balasubramaniam :
 "Saya tak pasti apakah dalam ajaran Islam atau dalam Al-Quran tiada larangan supaya jangan memfitnah dan melabel orang lain dengan label yang buruk.
 "Kenapa kita mengamalkan larangan Al-Quran dalam parti PAS?" soalnya dalam ucapan penangguhannya pada Muktamar Tahunan PAS ke-61 di Kuala Selangor. Baca lagi  di sini
Menurut Zuhdi lagi, "Peranan yang dimainkan oleh DHPP menjadi lebih penting, di celah-celah PAS meneroka hubungan persefahaman dengan penduduk asal Sabah dan Sarawak,"

Woit mangkuk, PAS di dua negeri itu kuat manalah sangat.....Ini lagi nak suruh DHPP bertanding pula?

  Sedangkan nyawa PAS Sarawak dan Sabah tercungap-cungap bagai ikan tak cukup air.

PAS Sarawak khabarnya sedang bergolak dan diambang perpecahan.... Orang Kanan Pesuruhjaya PAS Sarawak Hj Adam Ahid telah mengisytihar keluar PAS! 

Pertembungan dalaman PAS Sarawak semakin rancak sejak baru-baru ini apabila Pesuruhjaya PASA Sarawak itu bertindak menjadi juru kempen atau kepala pengedar “chai”kepada kumpulan ulama di Semenanjung. 

 Manakala, sepanjang Muktamar PAS 2015 baru-baru ini, habuan berupa tajaan tiket kapal terbang, penginapan dan transport sepanjang muktamar telah diberikan kepada perwakilan tertentu dari Sarawak. 

 Akibat daripada sikap dan perbuatan Pesuruhjaya PAS Sarawak itu, Orang Kanan itu tidak boleh menerima tindakan Hj Adam tersebut lalu keluar PAS. Baca beritanya di sini

 Di Sabah pula PAS cuma bertanding di 9 kerusi dan semuanya hanyut. Malah 2 daripadanya lebur wang deposit! Mampukah dari segi kewangannya nak bertanding lagi untu menaja DHPP dan hilang deposit? Hahahaha! Sila baca entri saya mengenai PAS Sabah sebelumnnya di sini
Comments
6 Comments

6 comments :

Malaysiabaru said...

Zuhdi zionis lagiii

Berguru dgn umno dan juga upco...

Penasihat Yahudi di pinjamkan kepada Pas...

Byk strategi Yahudi di amalkan Intelektual Pas...

Jgn Pas ganti Umno dan Yahudi sudah!!!

Anonymous said...

Yop mike punye kes camne..terhadap pj perak dah masuk makamah ke..udah 2 le tu..mike kena ingat kalau mike salah sah mike buat fitnah..kalau dah jadi kaki fitnah org dah tak percaya.maknanye segala penulisan mike boleh le juga dikatogarikan tak berapa boleh pakai..itu di dunia belum di akhirat lagi..jaga2akan dipertanggungjawabkan..Kat dunia Allah dah tunjuk..taubat le yop sebelum terlambat jgn ikut tipu daya syaitan

Anonymous said...

Kami orang sabah tidak akan terpalit dengan dongeng yahudi .... kebodohan zuhdi

Anonymous said...

Tuan Hussein yang menang hari tu ULAMAK MELAYU bukan ULAMAK ISLAM.

Anonymous said...

pas diperbodohkan olih sizuhdi jentik

Ritchie Blackmore said...

Masih teserlah bahalol mu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...