JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Wednesday, July 15, 2015

Azmin Ali : Jangan bersikap bacul semata-mata pentingkan diri sendiri.

Apabila Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng mengisytiharkan bahawa kerajaan pimpinannya tidak lagi dikenali sebagai kerajaan negeri Pakatan Rakyat Pulau Pinang dan hanya akan menggelarkannya sebagai kerajaan negeri Pulau Pinang sahaja, tentunya ada mesej yang dia mahu sampaikan.

 Mesej tersebut adalah jelas ditujukan kepada PKR supaya turut bertegas dalam melaksanakan tindakannya terhadap PAS yang sudah putus hubungan dengannya.

 Bukankah Presiden Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mengakui Pakatan sudah mati . Bahawa gabungan politik PR tidak lagi berfungsi secara formal.?

 Rakyat masih terus memerhatikan apakah tindakan bakal diambil MB Azmin Ali menjelang tempoh masa yang semakin genap masanya yg diberikan oleh Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua supaya menggugurkan 3 exco PAS selepas Raya nanti.

 Yang menjadi tanda tanya ialah kenapa sehingga kini, Azmin masih terus membisu tanpa mengulas kenyataan Tony Pua tersebut.

 Tambah menarik apabila PAS pula galak mengeluarkan beberapa kenyataan kebelakangan ini yang menunjukan mereka tidak akan semudah itu untuk berundur dari kerajaan negeri Selangor walaupun Majlis Syura Ulama telah memuktamadkan untuk memutuskan hubungan dengan DAP dalam muktamar Jun lalu. 

 Malah PAS Selangor dengan angkuhnya mahukan satu mekanisme baharu mentadbir kerajaan negeri tanpa DAP.  Baca sepenuhnya di sini.

 Ini pun Azmin masih tetap berdiam diri seolah-olah batang tunggul reput yang mati.

 Mengapa Azmin begitu takut untuk melakukan tindakan secara terbuka saperti DAP yang secara rasmi memutuskan hubungan dengan PAS? 

 Azmin patut menyedari bahawa bekerjasama dengan PAS semata-mata untuk kekal sebagai MB Selangor akan menjadi masalah besar baginya di kemudian hari nanti. 

 Apa gunanya menjadi MB dengan sokongan 'musuh' dan pengkhianat yang hanya berpaut pada kuasa selama dua tahun lagi atau lebih?

 Anda akan tenggelam bersama PAS, parti pengkhianat. PAS akan sentiasa menimbulkan masalah. Pengalaman ketika isu MB Selangor ketika Khalid Ibrahim dahulu adalah satu pelajaran yang perlu diambil kira oleh Azmin. 

 Jangan memusnahkan Selangor untuk mencari kepentingan diri anda sendiri. Azmin perlu bertegas dan nyatakan pendirian iaitu menyebelahi DAP dan memutuskan hubungan dengan PAS. Nyatakan pendirian ini dengan jelas diikuti dengan tindakan tegas dan berani.
Comments
2 Comments

2 comments :

Anonymous said...

Di Selangor Adun PAS sekarang 13 (asal 15), 5 darinya sahih akan sertai Team Progresif. Kedudukan terkini Adun Selangor ialah PKR + DAP + GHB = 35 vs BN + PAS + TSKI = 21

Anonymous said...Semenjak Hadi buat kerenah khianat FITNAH pilKuda

Dah nampak yg Azmin pon atur "cai" ddlm PKR

Azmin TAK sama mcm Anwar & Rafizi ddlm mmperjuangkan isu/NASEB rkyat

Klu ddlm PAS utusex/umno slalu sokong Hadi..ddlm PKR umno 'luv' Azmin Ali


Jd..

PKR + DAP + GHB = 35 - 5(Azmin &Co) = 30

BN + PAS + TSKI + Azmin&Co = 26

..TAPI ada masaalah sbb Azmin tak sbulu dgn TSKI klu pon ada pluang perintah Slangor yg cerah jd MB tentulah TSKI, huhuhu!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...