JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Friday, July 17, 2015

Bukan Islam mana bakal bertanding untuk PAS, soal Mujahid

Pengarah pilihan raya baharu PAS, Datuk Mustafa Ali baru-baru ini berkata mereka mungkin meletakkan calon bukan Islam di beberapa kerusi menentang DAP pada pilihan raya akan datang selepas putus hubungan dengan bekas sekutunya.

 Beliau berkata, PAS akan memberi kuasa kepada sayap penyokong bukan Islam dan akan terdapat ramai calon bukan Islam diletakkan pada pilihan raya nanti.

Kenyataan Mustafa Ali ini meragukan bekas ketua biro perpaduan nasional PAS Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa yang secara sinis bertanya:

 "Siapakah calon-calon ini? Setahu saya, Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) juga tidak pasti sama ada kewujudannya dalam parti terjamin.

 "Dewan ini sekarang memikirkan kedudukannya dalam parti," katanya di sini

Komen al-Husseyn

Eloklah Mustafa Ali pastikan terlebih dahulu, samada Hj Hadi atau MSU sudah jawab kemusykilan DHPP yang dikemukakan oleh Pengerusinya, N. Balasubramaniam dalam ucapan penangguhannya pada Muktamar Tahunan PAS ke-61 di Kuala Selangor tempohari.

"Saya tak pasti apakah dalam ajaran Islam atau dalam Al-Quran tiada larangan supaya jangan memfitnah dan melabel orang lain dengan label yang buruk.

 "Kenapa kita mengamalkan larangan Al-Quran dalam parti PAS?" soalnya 

Kepimpinan ulama PAS dikritik seorang bukan Islam pada hari itu kerana tidak menegur ahlinya supaya menghentikan memfitnah dan melabel satu sama lain yang berterusan sejak sekian lama dalam parti. Baca di sini
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...