JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, July 06, 2015

Kalau dia tak keluar, dia mati atau saya mati!

Inilah panggilan berjihad kononnya demi mempertahankan Islam dan kedudukan orang Melayu.

Tetapi apa yang disebaliknya adalah lebih bermotifkan untuk mempertahankan kedudukan Umno, MB Khaled Nordin yang mereka anggap telah terancam hanya dengan kedatangan LKS masuk ke kawasannya di Masai Johor.

Beginilah pemikiran Umno mendokrinkan penyokong dan pentaksub mereka dengan melabelkan DAP sebagai kominis. Fahaman sebegini juga telah menular ke dalam PAS sehinggakan pemimpin seperti Ustaz Ahmad Awang dan Mat Sabu juga digelar sebagai alat atau boneka komins DAP.

Adakah mereka anggap DAP yang menyebabkan kerajaan Malaysia kerugian berbillion ringgit dalam pelaburan 1MBD? Adakah DAP yang melakukan skandal jual beli tanah Tabung Haji? Siapakah pengkhianat sebenarnya yang menyonglap hasil mahsul negara ini sebenarnya? 

Akibat fahaman rasias yang begitu tebal maka berlakulah perkara yang sangat memalukan  sebegini. Berita dikutip dari fesbuk :


Satu majlis perjumpaan bersama DAP di sebuah kedai kopi di Masai, Johor bertukar kecoh apabila diserang sekumpulan orang yang mahu menghalang Lim Kit Siang berucap.

 Sejurus selepas acara bermula kira-kira jam 2 petang, kira-kira 50 orang menyerbu masuk ke premis berkenaan dan mula membaling beberapa objek, termasuk cawan, mangkuk plastik dan penyapu ke arah Lim. 

Saksi berkata, Lim tidak mengalami sebarang kecederaan tetapi nasib tidak begitu baik untuk beberapa individu yang melindungi Ahli Parlimen Gelang Patah itu.

 Katanya, kumpulan yang menyerbu kedai itu juga menjerit pelbagai kata-kata, seperti "Balik Kit Siang", "babi", "komunis" dan "mampus".

 Ada beberapa anggota polis di tempat kejadian tetapi didakwa mereka gagal mengawal keadaan. Kekecohan itu hanya berakhir kira-kira 30 minit kemudian selepas penganjur majlis mengiringi Lim meninggalkan lokasi berkenaan.

 Pada asalnya, majlis itu adalah sesi dialog DAP dengan komuniti Sabah dan Sarawak di Johor.

 Ahli Parlimen Kluang, Liew Chin Tong yang turut hadir di situ berkata, dia mengenali sebahagian daripada orang yang menimbulkan kekecohan itu adalah pemimpin Umno Pasir Gudang.~ Azi Nang


DTMJ : Program Sembang Kedai Kopi ini tidak menyalahi mana-mana peruntukan undang-undang negara. DAPSY Johor mendesak pihak Polis DiRaja Malaysia untuk mengambil tindakan terhadap kumpulan berbaju merah ini. 

Mereka melempar ugutan sehingga mengeluarkan perkataan “Kalau dia tak keluar, dia mati atau saya mati”. 

Apakah pihak PDRM Johor akan terus berdiam diri dan mengamalkan dua set undang-undang? 

Sekalipun UMNO Johor dan sekutu mereka tidak bersetuju dengan penganjuran program ini, mereka sepatutnya mengadakan satu himpunan membantah secara aman. 

Bukannya menonjolkan aksi penuh samseng ini.

 Insiden ganas melampau ini berlaku di kawasan di dalam DUN Permas, iaitu kawasan DUN Menteri Besar, YAB Dato’ Seri Khaled Nordin. Malahan, YAB Khaled Nordin juga merupakan Ketua UMNO Bahagian Pasir Gudang. 

Maka, Khaled Nordin bertanggungjawab sepenuhnya terhadap insiden ini. 

DAPSY Johor dengan ini mendesak Khaled Nordin dan UMNO Johor untuk memberikan penjelasan berhubung perkara ini.

 Bagaimanakah kumpulan baju merah ini boleh mengeluarkan fatwa Jihad memerangi DAP? Adakah ini contoh akhlak Islam yang ingin ditonjolkan oleh UMNO Johor dan Khaled Nordin. 

Menjerit dan memaki hamun serta mencarut di dalam bulan yang penuh keberkatan, Ramadhan Al Mubarak. 

DAPSY Johor ingin menasihatkan Khaled Nordin dan UMNO Johor agar tidak mencemari bulan Ramadhan ini dengan keganasan atas nama politik dan menyuburkan amalan perkauman di negeri ini.

Kenyataan bersama
Ee Chin Li Ketua DAPSY Johor 
Lu Yong Suh Setiausaha DAPSY Johor 
Ahmad Anwar Asyraf Penolong Setiausaha Publisiti DAPSY Johor
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Orang Orang UMNO mana ada Otak

Bahalol semua nya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...