JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, July 13, 2015

Keadilan untuk Najdi-Ambank

LIM YUEN SOO di kehendaki oleh pihak berkuasa kehakiman
 Malaysia untuk pendakwaan / menjalani hukuman.
 
Pascal Najadi, anak pengasas AmBank yang dibunuh, Hussain Najadi telah melancarkan satu laman Facebook khusus utk menyelesaikan pembunuhan bapanya, #Justice4najadi. 

Pascal, seorang jurubank persendirian yg berpangkalan di Rusia, mendakwa pembunuh bapanya dikaitkan dgn akaun AmBank peribadi Perdana Menteri Najib Razak.

Najib telah dituduh mengalihkan kira-kira AS $ 700mil wang kerajaan ke dalam akaun peribadinya di AmBank. Pascal juga mendakwa 'dalang pembunuh', Lim Soo Yuen adalah masih bebas dan berada di Malaysia walaupun sedang dalam buruan Interpol dan dakwaan oleh Ketua Polis Negara Malaysia, kes itu ditutup. 

Najadi juga mendakwa Lim ada kaitan dengan isteri kepada seorang ahli politik kanan, tetapi tidak menamakan pemimpin tersebut. Dalang adalah pemilik bersama sebuah firma keselamatan dengan bekas-pegawai kanan polis dan seorang lain.

Pendedahan akan memberikan tekanan kepada Kementerian Dalam Negeri yang telah dikecam kerana kecuaian dalam penilaian syarikat perkhidmatan keselamatan, membuka jalan bagi jenayah terancang untuk menyusup masuk ke industri tersebut dan membolehkan 'penjenayah untuk menjaga kewangan. Maklumat di Sirul juga dikumpul

Pascal telah menjemput mereka yang mempunyai maklumat mengenai pembunuhan bapanya untuk menulis kepadanya.

 Setakat ini, beliau berkata, beliau telah menerima "maklumat yang tidak ternilai yang berkaitan dengan Encik Lim Soo Yuen dan bekas Koperal Sirul Azhar Umar, salah seorang yang didapati bersalah berkaitan dengan pembunuhan wanita warga Mongolia Shaariibuugiin Altantuyaa"

 Inilah yang Pascal tulis dalam posting yang julung kali diadakan di halaman Facebook untuk ayahnya Justice4najadi : 

Warganegara Malaysia yang dihormati, Netizens, Pemerhati Antarabangsa , Rakan Akhbar dan Media, Kawan sekalian, 

Ahad hari ini merupakan satu lagi hari yang sibuk untuk pasukan saya dan saya. Terima kasih kepada outreaching hangat anda, sokongan dan dalam beberapa kes maklumat yang menarik dan petunjuk yang diberikan kita dapat bekerja dengan lebih cekap dari hari ke hari dan sepanjang malam. Plot yang pekat untuk ahli-ahli politik tertinggi Umno yang korup, pegawai tinggi awam yang rosak dan pembantu mereka yang rosak dan kader yang lebih rendah. 

Dalam masa hanya 48 jam halaman kami Keadilan Untuk Najadi - AmBank telah mencatatkan lebih 120'000 pos dan jumlahnya semakin bertambah mengikut jam. Kami mengucapkan terima kasih sepenuh hati atas sokongan menakjubkan dan simpati anda menyelesaikan untuk mendapatkan Keadilan memerintah di negara Malaysia, yang gagal hari ini.

 Sebahagian daripada anda telah menghantar saya mesej berputus asa memaklumkan saya mengenai ancaman tertentu yang mereka terima daripada Najib & Co. Saya katakan sekali lagi dan sekali lagi, jangan takut dengan Najib & Co, seluruh dunia sedang memerhatikan Malaysia hari ini. Bersama-sama anda lebih kuat daripada mana-mana negeri yang pernah gagal. Ini sekarang ialah mengenai negara anda. Najib & Co sedang cemas dengan membuat ancaman itu kepada rakyat mereka sendiri. Abaikan mereka dan kekal kukuh, dan yakin diri.

 Apa yang disahkan tidak berfungsi lagi hari ini boleh berfungsi esok jika dibaiki, seperti jam tangan Swiss yang boleh berfungsi lagi dan memerlukan beberapa penetapan yang serius untuk bekerja lebih lancar. Malaysia kini berada dalam tangan anda yang baik, tangan rakyat Malaysia dan semua yang membantu untuk mencapai matlamat yang sama untuk Malaysia baru dan keadilan saksama untuk semua rakyat Malaysia dengan institusi melakukan amalan terbaik dan Keadilan & Keselamatan berfungsi secara bebas.

 Sekarang adalah masa bangkit bagi tujuan murni ini.

 Selamat malam dan Selamat berjaya kepada anda semua,

Yang benar,
Pascal Najadi
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...