JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, July 25, 2015

Pendedahan semakin menjerut Najib!

Menteri Umno, Datuk Abdul Rahman Dahlan berkata The Edge kini tidak boleh mendabik dada sebagai akhbar yang bermaruah kerana terbukti menipu dalam mendapatkan maklumat untuk laporan 1MDB.

 Apatah lagi, The Edge menipu sumber mereka untuk mendapatkan maklumat yang dicuri, kata Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan itu lagi.

 “Jangan cuba cari jalan keluar dengan mendakwa (diri mereka) bermaruah. Encik Ho (Kay Tat) dan Encik Tong (Kooi Ong), ingatlah, tiada maruah di kalangan penjahat,” katanya yang menambah, beliau tidak hairan jika The Edge juga akan menipu rakyat Malaysia. Baca lagi di sini.

Itulah contoh manusia bangang yang jadi menteri Umno.Ingatkan Umno hanya ada Ahmad Maslan sorang tuu jer...

Dulu tuduh The Edge tidak bermaruah kerana membeli dokumen yang dicuri...tapi apaila terbukti The Edge tidak membayar apa-apa pun  kepada sesiapa, mangkuk ni masih nak tuduh tidak bermaru'ah juga.Lol! Semuanya tak kena dengan mangkuk nih! Memang kerjanya tukang jilat PM Najib!

Bukan main lagi dia menghentam The Edge; seolah-olah media propaganda Umno UTUSAN MELOYA DAN TV3 SUKU tu semua bermaru'ah...??? Phuuiit!!

Hoi mangkuk, ini bukan persoalan maru'ah The Edge atau Encik Ho Kay Tat dan Encik Tong Kooi Ong. Ini adalah persoalan maru'ah rakyat Malaysia yang cuba ditipu oleh sekumpulan kecil warga Malaysia dan asing membabitkan AS$1.83 bilion (RM6.97 bilion).


Kita patut tabik diatas kebijaksanaan pemilik kumpulan media The Edge, Datuk Tong Kooi Ong yang telah berjaya mendapatkan dokumen berkaitan 1MDB tanpa mengeluarkan apa-apa bayaran pun!

Beliau mengakui mengelirukan Xavier Andre Justo berhubung bayaran untuk memastikan pihaknya memperoleh bukti daripada bekas eksekutif PetroSaudi International itu.

 "Ya, kami mengelirukan dia. Tetapi hanya itu cara untuk mendapatkan bukti bagi mendedahkan bagaimana sekumpulan kecil warga Malaysia dan asing menipu rakyat Malaysia (membabitkan) AS$1.83 bilion (RM6.97 bilion).

 "Kenyataannya mengesahkan apa yang kami katakan sebelum ini, kami tidak membayar kepada sesiapa," kata Tong dalam kenyataan media hari ini.

 Tong yang disiasat mengikut Seksyen 124 Kanun Keseksaan membuat kenyataan itu sebagai reaksi kepada temu bual Justo dengan akhbar Singapura, Straits Times.

 Tong bagaimanapun menafikan dakwaan Justo bahawa ada rancangan untuk mengubah suai dokumen itu bagi menjatuhkan kerajaan. ~ malaysiakini
Comments
1 Comments

1 comment :

Malaysiabaru said...

Tuan admin mohon maaf izin kan says mencarut Dan Maki najib seperti mana hadi Maki jemaahnya

Pukimak najib takde telor... Mengharamkan the edge yg telah membantu siasatan bank negara terhadap skandal 1mdb yg di pengerusikan najib.

Pukimak Ko najib pukinak kdn pukimak zahid hamidi... Korang nak tutup kesalahan Dan menyalahkan pemberi maklumat...

Demokrazy tidal izinkan sesiapa menang pilihanraya untuk rembat duit Rakyat dlm mass 5 tahun kemenanagan

Pukinak najib zahid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...