JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, July 25, 2015

Serangan terhadap GHB, tanda orang semakin prihatin, kata Mat Sabu

Kritikan dan serangan terhadap Gerakan Harapan Baru (GHB) hanya bermakna bahawa orang semakin mengambil berat tentang organisasi baru, pengerusi penaja Mohamad Sabu berkata hari ini.

 "Semakin mereka 'Maki hamun'  dan mengkritik kita, ini bermakna yang kita menjadi lebih besar.

 "Pihak yang tiada siapa mengambil berat tentangnya tidak akan menghadapi masalah itu," katanya kepada pemberita pada satu Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (Pasma) dan GHB Hari Raya rumah terbuka di Komtar, Pulau Pinang malam ini.

 Bekas Timbalan Presiden PAS, yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu, enggan mengulas mengenai kenyataan baru-baru ini yang dibuat oleh beberapa pemimpin PAS dan pengkritik GHB.

 "Saya tidak mahu mengulas apa yang orang katakan. Ia adalah hak mereka untuk membuat kenyataan dan tafsiran mereka sendiri."

 Semalam, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata anggota parti Islam itu jangan jadikan DAP sebagai "wali" mereka (penaung) kerana parti itu tidak beriman dan budiman.

 Beliau memuji ahli-ahli parti yang kekal setia kepada parti itu walaupun mereka tidak dicalonkan atau dipilih dalam pemilihan parti, atau mendapatkan projek atau kontrak.

 Ucapannya itu ditujukan kepada pemimpin progresif PAS, termasuk Mat Sabu yang telah disingkirkan dari jawatan kepimpinan oleh puak ulama dalam pemilihan parti bulan lalu.

 PAS juga memutuskan pada muktamar untuk memutuskan hubungan dengan DAP, menyebabkan Pakatan Rakyat runtuh.

 Hari ini Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali melabel mereka yang GHB sebagai "katak" yang melompat dari satu parti ke parti yang lain. (cilakak lu!)

 Sementara itu, Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang Fauzi Mohd Yusof berkata GHB tidak akan memberi kesan ke atas PAS kerana ia mempunyai keahlian yang besar yang semakin meningkat, termasuk 6,000 ahli baru yang menyertai parti Islam itu selepas muktamar bulan lepas.(LOL!)

 Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man yang dipetik oleh akhbar berbahasa Melayu Sinar Harian hari ini sebagai berkata bahawa pakatan pembangkang tanpa PAS akan gagal kerana dominasi parti dalam sejarah politik Malaysia.

 Beliau berkata PAS adalah parti pembangkang utama di negara ini dan mana-mana pakatan tanpa parti itu akan menjadi lemah dan tidak stabil. (LOL!)

 PAS boleh bergerak sendiri dalam arena politik kerana ia mempunyai keahlian yang besar, katanya.

 Sebagai tindak balas, Mat Sabu berkata: "Terpulang kepada dia (Tuan Ibrahim untuk memikirkan apa yang dia mahu) Saya tidak mahu mengulas mengenai pendapat orang lain; saya katakan, kami (Pakatan tanpa PAS) akan berjaya... "

 Kepimpinan PAS baru telah mencemar nama pemimpin progresif yang membentuk GHB, pelopor kepada pihak Islam yang baru dan pakatan pembangkang baru dengan PKR dan DAP. - 24 Jul 2015.~ themalaysianinsider
Comments
2 Comments

2 comments :

Ramboo III said...

Saya berasa pelik mengapa pimpinan pas diamkan mat sabu sbg pengikut syiah selama ini? Wujudnya ghb akan kuburkan karier politik geng18 ini kerana faktor kewangan dan pecah undi utk pembangkang sekaligus memberi nafas selesa utk ubn.koyak, rabak serta hancur.

Anonymous said...

PAS sekarang dipimpin oleh ulamak2 yg bongkak.
kita hormat mereka sbb mereka tahu agama..tapi..kita protes meteka abb BUTA dlm politik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...