JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, July 18, 2015

Sila dakwa dan tangkap saya, Mahathir cabar Najib

TUNAI ADALAH RAJA 

Menjadi Proksi 

 1. Memang benar apabila Najib berkata beliau tidak melakukan apa yang saya menasihati beliau lakukan. Tetapi itu bukanlah sebabnya mengapa saya mahu beliau meletak jawatan.

 2. Semua orang tahu bahawa saya berkempen untuk beliau pada Pilihan Raya Umum ke-13 walaupun dia enggan untuk membina jambatan itu, atau landasan berkembar dan elektrifikasi keretapi. Beliau juga tidak menerima pandangan saya bahawa BR1M dan membawa sepanduk “I Love PM”, “1M4U” dan lain-lain harus dihentikan. Tidak juga dia terima banyak perkara lain yang saya memberitahunya supaya tidak melakukan atau yang perlu dilakukan jika beliau mahu menjadi popular. Beliau berkata “Tunai Adalah Raja”. Masih saya menyokong beliau semasa Pilihan Raya Umum ke-13 dan selepasnya.

 3. Saya tidak meminta beliau untuk berundur sehingga skandal 1MDB itu. Beliau tidak menjawab tuduhan yang dibuat terhadapnya.

 4. Najib mempunyai penasihatnya sendiri, termasuk tiga Brits. Dia membayar perunding asing untuk menasihatinya tentang hal-hal Kerajaan. Beliau juga bertanya Singapura sama ada dia perlu membina jambatan atau kereta api berkelajuan tinggi. Apabila Singapura berkata jangan dia ditangguhkan projek-projek itu. Jho Low adalah kawannya dan kelihatan mempunyai pengaruh yang besar ke atasnya.

 5. Hakikatnya ialah beliau adalah proksi mereka bukan proksi saya. Jika dia telah berkelakuan sebagai proksi saya, maka tidak akan ada 1MDB dan lain-lain

 RM600 Juta Hilang

 1. Saya mengalu-alukan cadangan bahawa pihak berkuasa perlu hentikan menyiasat hal ehwal perbankan Dato Sri Najib tetapi sebaliknya menyiasat dakwaan Tunku Aziz yang saya kehilangan RM600 juta dalam 80-an.

 2. Keperluannya adalah untuk menentukan sama ada wang itu masuk ke dalam akaun saya di bank atau wang telah hilang disebabkan oleh syarat pihak berkuasa Pasaran Pertukaran London bahawa bijih timah yang dibeli oleh kita dari penjual tidak perlu dihormati.

 3. Jika terdapat bukti bahawa wang itu masuk ke dalam akaun saya, sila dakwa dan tangkap saya. Ini tidak terlalu lewat.

 4. Tawaran saya ini tidak bertujuan untuk memesongkan perhatian daripada penyiasatan semasa ke atas akaun Najib. Saya hanya mahu membuat orang gembira. ~ sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...