JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Monday, August 10, 2015

107 cawangan serah memorandum minta Najib Berehat

 Norwati Abdul Manaf (gambar sebelah) menunjukkan memorandum yang diserahkan kepada Najib Razak selepas mesyuarat UMNO Bahagian Pasir Gudang. 

Ingatkan selepas ucapan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hati ahli-ahli UMNO Bahagian Pasir Gudang berubah tidak jadi hantar memorandum. 

Rupa-rupanya niat itu diteruskan juga dan berwakilkan Ahli Jawatankuasa Bahagian, Norwati Abdul Manaf, memorandum yang mengandungi 12 perkara itu diserahkan ke tangan Najib sendiri selepas perasmian Persidangan UMNO Bahagian Pasir Gudang pagi tadi.

 "Kami terima apa juga yang diucapkan Najib tetapi kami dari 107 cawangan dah bulat hati untuk tetap menghantar memorandum ini.

"Dua perkara yang penting adalah meminta Najib berehat dari jawatannya dan membatalkan penangguhan pemilihan parti yang diumumkan selama 18 bulan itu," katanya kepada wartawan MalaysiaGazette. 

Norwati yang juga Ketua Wanita cawangan Mawar selanjutnya berkata, pemilihan kepimpinan parti perlu disegerakan.

 "Kalau Najib kata ada tiga juta ahli yang menyokongnya, kami harap dia adakan pemilihan secepat mungkin. Tak payah tangguh.

 "Kami adalah ahli UMNO yang juga mempunyai hak untuk bersuara demi kebaikan parti," katanya. Norwati berharap Najib selaku Presiden UMNO dapat mempertimbangkan memorandum yang diserahkan sebaik mungkin.

 "Kami buat bukan suka-suka sendiri. Sebelum diserah kepada Najib, kami tunjuk dulu kepada 'bos' kami, Datuk Seri Khaled Nordin.

 "Bila dah dapat lampu hijau, kami tak ragu-ragu lagi untuk serah," ujarnya. -sumber
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Betoi dan berani! kalau ada perkara tak betul dan melampaui keraguan harus disuarakan....macam duit derma 2.6 billion tu budak tadika pun susah nak percaya...bulat2 nak tipu rakyat...duit tu diambik dr akaun 1MDB...bila kecoh hal hutang itu,,,mengakui duit derma tok Arab....dia ingat rakyat Malaysia bodoh belaka....banyak kesilapan dan kebodohan telah berlaku...suruh dia berehat sebelum lebih banyak kebodohan berlaku....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...