GOPENG

GOPENG
JOM HAPUSKAN KLEPTOKRASI

Wednesday, August 26, 2015

Apakah PAS kini menjadi kaldai Umno?

Akhbar Umno, Utusan Meloya menyiarkan kisah penduduk Kg Mutiara , Batu Feringgi diusir dari kampung kediaman mereka kononnya kerana tindakan kerajaan negeri DAP.

Umno menangguk di air yang keruh memanaskan lagi isu dgn menuduh DAP ZALIM & RAKUS ! Biasalah memang itu kerja Umno suka buat fitnah.

Tapi malangnya, berita dari Utusan itu telah menjadi bahan rujukan oleh seorang tokoh agamawan dari sebuah gerakan Islam.

 Alangkah aibnya, kalau seorang ustaz juga boleh menerima berita Utusan tanpa 'tabayyun' lalu turut mempercayainya dan turut terlibat dalam kerja-kerja memfitnah.

 Setelah status beliau menjadi viral hingga mendapat 5,859 likes dan di kongsi oleh 1,266 lain, (tentunya komen yang mengecamnya) , beliau bukan pula mahu mengaku kesilapannya itu, malah cuba mempertahankan dirinya dengan berdalih kononnya menolong menyampaikan suara yg dizalimi... blah...blah... 

Yang hang naikmuat serta status bersama keratan akhbar Utusan tu apa cerita? Bukankah kamu telah menolong menyampaikan fitnah yg disiarkan melalui akhbar tersebut?


Waima, DAP menghantar wakilnya untuk berunding bersama para penduduk terlibat berikhtiar mencari jalan penyelesaian secara win-win situation. 

Inilah yang berlaku bila diri dikuasai sangat oleh rasa kebencian terhadap DAP, tanpa siasatan rapi maka DAP dicerca tak tentu pasal.

 Apakah PAS kini menjadi kaldai Umno? Suaranya sebiji seperti suara Umno. Apa yang Umno kata kepada DAP, maka itulah juga yang akan keluar dari mulut orang PAS. 

  
Comments
11 Comments

11 comments :

Pejuang Demokrasi said...

Lebih baik jadi kaldai UMNO dari menjadi kaldai DAPig .UMNO Islam DAPig kafir.PAR pasti keldai kafir sebab hendak Islam tanpa HUDUD.

Pejuang Demokrasi said...

PAS kaldai UMNO dan PAR pula keldai DAPig. Setuju tak? X setuju ini realiti.Futuristiknya PAS menghala ke kanan PAR menghala ke kiri. Mana ada puak kiri berjaya kerana bergelumang dengan pig.

tanya sama itu hud hud said...

Bukan keldai tp barua umnuu

Pejuang Demokrasi said...

PAS tidak jadi keldai UMNO kerana kenderaan mereka sama-sama dibenarkan oleh syarak untuk kenderaan. Malang PAR jadi keldai DAPig sebab kenderaannya ada najis berat itulah pig.
Bolehkah bersahabat dgn pig? Satu makhluk yang merunsingkan apabila kelihatan

Pejuang Demokrasi said...

Umpamakan keldai seekor binatang yang bodoh sebagai lambang itu tanda idea yang bodoh. Kenapa? Seteruk keldai dimakan haram tetapi boleh buat kenderaan ada juga manfaatnya.
.
Manakala pig pula buat kenderaan jauh sekali dagingnya najis berat mana lebih teruk PAS menjadi keldai UMNO atau PAR ( parti budak suruhan pejabat) menjadi tunggangan DAPig. Lihat slogan pig itu yeop.

tanya sama itu hud hud said...

Isi artikel diatas adalah wakil pas bersubahat menfitnah kalau anda paham bahasa melayu.
Anda tidak pernah tengok gambar hadi awang berganding bahu dgn lim kit siang?
Elok la suruh hadi awang samak diri dia.
Peruntukan dap utk agama islam di pulau pinang adalah 63 juta utk tahun ke4,adakah kena samak duit utk pembangunan masjid dan islam?dan adakah duit peruntukan itu jatuh haram?

Adakah elaun utk imam dan bilal haram?
Adakah imam dan bilal di pulau pinang harus samak diri?
Islam mazhab mana yg anda belajar?

Anonymous said...

Pas ni bro macam pil kuda kpd Umno la

Anonymous said...

Alhusseyn jangan marah2 ye.. doa ustaz ostad Pas mustajab tau.. mintak la Ustaz Zakaria Ahmad doa lagi sekali dlm khutbah Jumaat supaya Lin Guan Ying dpt hidayah ye..

Ritchie Blackmore said...

Kalau umno itu taik pastinya pas itu kentot sebab kentot dgn taik tak berpisah adanya.Kalau PAR dikata kaldai dap maka umno adalah anjing yahudi.Pas itu bangang maka tak heranlah pencacai umno anjing yahudi sokong krn dua duanya bangang dan tolol siku kepala lutut yahudi laknatullahi.

Ritchie Blackmore said...

Puak kanan bergelumang dgn yahudi..

Ritchie Blackmore said...

Pas pun dah kelihatan macam pig tapi spesis tunggal lah.Macam ular pun ada macam celaka pun ada.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...