JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, August 11, 2015

Hentikanlah amalan membiarkan presiden songlap wang ...


Kita berharap orang-orang Umno tidak jadi 'Melayu Mudah Lupa' sebagaimana yang mantan PM, Mahathir Muhammad pernah ucapkan dulu.

 Melayu Umno jangan lupa ucapan yang pernah diluahkan DS Najib semasa Perasmian Program Pegawai Integriti Bertauliah (CeIO) di Putrajaya pada Februari 2012 seperti berikut : 
"Setiap sumbangan yang dihulurkan perlulah disertakan resit penerimaan dan dimasukkan ke dalam akaun parti. 
" Menerusi akaun yang teratur ia boleh diaudit pada tiap-tiap tahun kewangan berakhir. 
 "Kerajaan percaya dengan cara itu akan mengelakkan sebarang bentuk rasuah dan penyelewengan di peringkat akar umbi dan sumbangan itu dapat disampaikan kepada parti dan rakyat di semua peringkat." Katanya melalui rakaman di sini  
 Oleh itu, abaikanlah semua cakap-cakap pembodek seperti Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor hari ini yang memberikan kuasa mutlak kepada presiden; seolah-olah presiden partinya itu bersifat sempurna bagaikan malaikat.

 Jika organisasi UMNO dikendalikan dengan betul, setiap derma yang diterimanya tentu telah direkodkan dan perbelanjaan diperincikan. Kata Ku Nan: 
Adalah amalan biasa bagi presiden parti politik untuk memegang wang sebagai amanah bagi parti. 
Menteri Wilayah Persekutuan itu juga berkata, tiada ada lagi keperluan memperkatakan lagi mengenai wang yang telah dimasukkan ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak kerana ia telah dijelaskan. 

"Beliau (Najib) telah jelaskan, tetapi orang yang cuba membangkitkannya kerana mahu melemahkan-Nya, kerana melemahkannya adalah jalan untuk membuat parti jadi lemah," katanya hari ini di Damansara. - di sini
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...