JERUSALEM

JERUSALEM
SOLIDARITI BERSAMA PALESTIN

Wednesday, August 12, 2015

Hj Hadi kata DAP kesaorangan....Mat Sabu curi selipar? (vdo)

Berikut sebahagian daripada ucapan Hj Hadi sewaktu di Manjoi, Ipoh pada 9 Ogos lalu. Betulkah fakta-fakta yang dia sebutkan itu? Letih nak jawab benda yg sama. Nak tergelak pun ada, nak marah pun ada...boleh dia kata DAP keseorangan...??

1) …memerlukan simple majoriti untuk menaikkan Mahkamah Syari’ah dan sebahagian hukum Hudud. Apa yang 76 (a) yg membolehkan semua hukum Hudud, memerlukan majoriti 2/3 , tak cukup lagi.

2) Nak simple majoriti memelukan Umno yg Islam menyokong. Memerlukan PBB yg Islam menyokong. Memerlukan DAP yg Melayu menyokong. Memerlukan PKR yg Islam menyokong. Orang bukan-Islam sila sokong ; ada yg sokong! Orang bukan-Islam ada yg sokong. Menyebabkan DAP merasa risau sangat. Mereka tentang kalau laksanakan juga, mereka akan pecahkan Pakatan Rakyat.

3) Maka berlakulah mereka pecat PAS daripada Pakatan. Tapi PAS masih dengan PKR! DAP tinggal satu! Satu nak berpakat macam mana? Yang kita dengan PKR, masih dalam Pakatan, DAP satu! Macam mana boleh jadi berpakat? Ini terpulang kepada PKR untuk menentukan sikap selepas ini. Tak apalah itu parti lain. 


4) Yang mendukacitakan, orang parti kita. Ini bawa kempen-kempen dalam muktamar. Setelah kempen dalam muktamar, nak bawa pendekatan yang lembut, pendekatan yang sederhana, meninggalkan syari’at! Ini perkara (salabit?), perkara tetap. 

5) Bila Abu Talib berjumpa dengan Nabi, “Wahai Muhammad, pemimpin Mekah minta jangan keras sangat, slow cakap Islam ni.”

6) Apa jawab Nabi? “Kalau diletakan matahari di kananku, bulan dikiriku , atau pun aku mati kerananya, aku tak akan berganjak!” Ini jawapan Nabi. Ini jawapan PAS. Jawapan yang diajar oleh Nabi. 

7) Malangnya, bila bertanding dalam muktamar, DAP tolong kempen. DAP kempen untuk muktamar PAS, tak pasal-pasal. Muktamar kita dia kempen. Maka malanglah mereka yang dikempen itu; ditolak oleh ahli-ahli PAS.

8) Setelah ditolak, sepatutnya kita terima hakikat mesyuarat. (tak jelas) Datuk Nasaruddin sebut tadi, belum muktamar dah tolak …(tak jelas)…. Macam pemimpin dulu, ni tak terima hakikat. Ini tidak. Macam …(tak jelas)… orang kampong, mesyuarat jawatankuasa mesjid, pilih pengerusi, pilih bendahari pilih jawatankuasa mesjid; tiba-tiba dia tak dipilih. Bila tak di pilih tak pergi sembahyang jemaah. Bukan tak sembahyang jemaah, gi curi selipar Imam! Lagi teruk! 


Comments
5 Comments

5 comments :

Ritchie Blackmore said...

KEGILAAN APAKAH INI.....???

Anonymous said...

Bodohnya tahap pemikiran pas.babai pas

Anonymous said...

Lebai Hadi perasan...
Mahukah umno menyokong..
Mahukah PBB menyokong..
Mahukah PKR menyokong...
Mahukah parti lain menyokong...

Meeting pun ponteng tiba2 nak suruh orang sokong

Kah....kah....kah..

Anonymous said...

Sayonara PAS, pemimpin berminda sempit nak ikut Nabi s.a.w. konon....citt! Apakah Nabi s.a.w. pernah buat fitnah pil kuda? Adakah Nabi s.a.w. dipilih secara undian pilihanraya? Terengganu yg majoritinya islam pun telah menolak PAS selepas cuma sepenggal PAS menguasai negeri, inikan pula negeri2 lain dlm Malaysia dimana komposisi kaum agak seimbang.

tanya sama itu hud hud said...

Angang angang mat jening

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...