JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Thursday, August 13, 2015

LKS : Najib perlu pergi ke penjara!

PETALING JAYA, 13 Ogos - Dalam majlis  makan malam tadi, "The 1MDB Titanic: DAP Petaling Jaya Fundraising" MP Gelang Patah, Lim Kit Siang dalam ucapannya telah meminta pandangan penonton jika mereka fikir Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya yang telah dijemput untuk makan malam itu akan hadir.

 Orang ramai menjerit dan menjawab "Tidak".

 Beliau kemudian meminta orang ramai jika mereka fikir Najib akan menghadapi apa-apa hukuman kerana RM2.6 bilion didepositkan ke dalam akaunnya daripada penderma tanpa nama.

 "Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berkata wang itu bukan dari 1MDB. Bagaimana SPRM tahu?

 "Jika apa-apa wang masuk ke dalam akaun peribadi beliau walaupun dari derma, ia adalah rasuah dan suapan. Najib perlu pergi ke penjara!Kata Lim disambut tepukan bergemuruh daripada mereka yang hadir. 

Masjlis makan malam itu dianjurkan oleh Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara Tony Pua dan Ahli Dewan Undangan Negeri Damansara Utama Yeo Bee Yin berjaya menarik lebih 3,000 orang ke khemah sementara di luar Pusat Sivik Petaling Jaya.

DAP berjaya meraih lebih RM120,000 daripada derma yang disumbangkan untuk dana parti, termasuk RM8,000 bagi projek-projek Impian Sabah dan Sarawak.
  
 Pua, yang memakai pakaian banduan, dalam ucapannya secara berseloroh, beliau berkata beliau bersedia untuk ditangkap oleh pihak berkuasa ke atas komen-komen 1MDB, di mana kenyataan beliau yang lepas-lepas telah menyebabkannya berdepan masalah dengan pihak berkuasa.

  "Hari ini saya berpakaian bersedia ditangkap. Apabila mereka tangkap saya, sekurang-kurangnya saya tidak perlu menukar pakaian," kata Pua disambut ketawa penonton.

 Turut hadhir, Rafizi Ramli dan Pengerusi Gerakan Harapan Baru (GHB) Hj Mohamad Sabu, yang semuanya telah dijemput untuk berucap. 

 Setiausaha Agung PKR Rafizi kemudian mengusik DAP, mengatakan bahawa untuk kali pertama, DAP dan Umno berkongsi perjanjian kerana mereka kedua-duanya mencari "derma".

 Tetapi tidak seperti Umno, bagaimanapun, "Saya tidak fikir DAP sedang mencari RM2.6 bilion," katanya berseloroh.

Mohamad Sabu, dalam ucapannya memberitahu, parti yang tidak lama lagi akan ditubuhkan itu akan menjadi pengganti PAS yang ideal dalam blok pembangkang baru.

 "PAS kini telah bercerai dengan DAP dan DAP telah menceraikan PAS. Pakatan Rakyat tidak ada lagi, Bolehkah kami mengalahkan Barisan Nasional? Kita tidak boleh.

 "Sebab itu kekosongan yang ditinggalkan oleh PAS, sebuah parti baru dan kuat telah memenuhi kekosongan itu. Apabila GHB, PKR, DAP dan semua NGO berkumpul, BN akan kalah. Kami adalah termasuk semua NGO dan kaum, ini adalah kebangkitan rakyat dalam pilihan raya akan datang," katanya dalam ucapan meriah beliau.

 Majlis makan malam yang berlangsung selama kira-kira tiga jam turut menampilkan beberapa gerai yang didirikan berdekatan dengan khemah utama.

 Sebahagian daripada gerai-gerai itu menjual t-shirt Bersih 2.0 dan barangan sempena perhimpunan besar-besaran 29 Ogos ini dan 30 di Dataran Merdeka

 Terdapat juga gerai-gerai untuk pendaftaran pengundi dan juga sesi autograf oleh kartunis politik kontroversi Zulkiflee SM Anwar Ulhaque atau "Zunar" di salah sebuah gerai sementara.~ sumber
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...