GOPENG

GOPENG
JOM HAPUSKAN KLEPTOKRASI

Wednesday, August 19, 2015

Menteri dikantoikan lagi....kali ini oleh Jeneral bersara!

Bekas Ketua Angkatan Pertahanan Tan Sri Mohamed Hashim Mohd Ali hari ini tidak bersetuju dengan cadangan seorang menteri mengenai keperluan untuk meletakkan tangan kanan pada bahagian kiri dada apabila menyanyikan lagu kebangsaan.

 Beliau berkata, sebaliknya, rakyat hanya perlu meneruskan amalan biasa berdiri tegak apabila menyanyi Negaraku.

 "Kita berdiri lurus ketika menyanyi Negaraku, sama seperti bagaimana tentera berdiri, ini telah menjadi amalan.

 "Saya tidak mahu, tidak perlu untuk meletakkan tangan pada dada, cukup hanya berdiri lurus," katanya pada sidang akhbar selepas melancarkan bukunya " Mission Accomplished: The Military Journey of General Tan Sri (Dr) Mohamed Hashim Bin Mohd Ali"  di Putrajaya hari ini. 

 Beliau juga menasihati generasi muda untuk memberi perhatian yang lebih kepada Rukun Negara dan Negaraku untuk menyemai rasa patriotik.

 Minggu lepas, Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Abdul Rahman Dahlan menggesa kakitangan kementeriannya supaya meletakkan tangan kanan mereka di sebelah kiri dada apabila menyanyi Negaraku.

 Beliau berkata langkah itu bertujuan mewujudkan penghargaan yang lebih baik terhadap lagu kebangsaan dan untuk mempamerkan rasa bangga terhadap negara. - sumber
Comments
4 Comments

4 comments :

Anonymous said...

Mau bangga apa Rahman..
Macam lu pemimpin pengampu mau buat apa..
Mengampu utk jaga poket lu..
Poooorahhhhh
Najis depan matapub lu buat tak nampak
Lagi mau ajar orang ka
Ptuihhhhhhj

LIBERO said...

Bukan budaya kita suka tiru org buat macam itu. Kita kekalkan amalan agar ianya terus menjadi tradisi bangsa Malaysia.

1Malay.. said...

Menteri bodek, makan taik pun sanggup..

Anonymous said...

Inilah yang dikata mengaji agama tak tamat yang dia tau nak mengampu sanggup jilat apa saja sedarkah si menteri pengampu ini yang budaya letak tangan didada tu budaya kafir elok lah kalau kamu seorang hendak amalkan sama seperti kafir yang najib sewa penasehat dari APCO tu sam lah dengan amalan mereka nak kata yahudi nanti marah pula,kalau ya pun nak tunjuk petriotik sangat carilah yang membina bukan menjahanam.Aku bekas tentera juga tapi tak lah sebodoh idea yang dilontarkan itu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...