JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Tuesday, August 25, 2015

PAS tidak perlu gusar terhadap parti nyamuk

 Apakah PAS masih merasakan kedudukan mereka kuat dan akan kekal kuat tanpa kerjasama dalam PR?

 GHB telah menawarkan PAS ruang untuk bekerjasama dengannya demi untuk memastikan kelangsungan Kelantan terus kekal di bawah PAS.

 Dato Wan Rahim telah memberi jaminan tidak akan berlaku pertandingan tiga penjuru dlm PRU14 akan datang antara BN, Pas dan ‪#‎HarapanBaru‬. Namun PAS nampaknya terus bersikap bongkak dan ego tidak mahu berunding langsung untuk mengetahui bagaimanakah bentuk kerjasama yang dimaksudkan itu.
PAS Selangor tidak akan berkompromi dengan ahli Gerakan Harapan Baru (GHB) jika mereka mahu turut bertanding di kawasan yang ditandingi calon PAS pada pilihan raya umum (PRU) akan datang.
"Kalau mereka anggap PAS akan beri laluan pada pilihan raya umum akan datang, PAS tidak akan beri laluan sebab itu kerusi kita," kata Setiausaha PAS Selangor Mohd Khairuddin Othman.
Katanya jika ahli GHB bercadang untuk bertanding pada pilihan raya, adalah lebih baik mereka bertanding di kerusi yang tidak ditandingi calon PAS. 
Demikian cakap sombong dan takbur PAS melalui kenyataan Setiausaha PAS Selangor Mohd Khairuddin Othman,  di sini. 
PAS jangan berilusi kononnya dia masih bersama PKR dalam gabungan PR. Sedarlah wahai PAS, PR sudah berkubur.  PR adalah permuafakatan bersama 3 parti - DAP, PKR dan PAS. Setelah kamu ambil keputusuan untuk bercerai dengan DAP, maka dengan sendirinya PR telah berkubur...

 GHB adalah rakan baru dalam PR 2.0 yang bakal menggantikan PR. 

Buat masa kini, parti baru Parti Amanah Rakyat (PAR) yang akan ditubuhkan oleh GHB itu belum tertubuh apa lagi untuk membuat sebarang ketetapan kerusi yang bakal mereka tandingi.

PAS jangan mendabik dada mendakwa kerusi yang bakal mereka tandingi pada PRU 14 nanti sebagai kepunyaan mereka. 

Apabila SPR mengistiharkan PRU 14 bermula, maka semua kerusi Parlimen dan DUN adalah bebas untuk ditandingi oleh mana-mana calon mengikut syarat ketentuan yang sedia ada.

 Tidak ada ketentuan bagi mana-mana kerusi diperuntukan untuk PAS atau DAP atau PKR. Pembahagian kerusi antara pakatan pembangkang adalah untuk mengelakan dari berlaku pertembungan 3 penjuru dan ia adalah diputuskan melalui rundingan bersama atau permuafakatan.

Setelah PAS menolak untuk bersama dalam permuafakatan, maka tidak perlulah PAS nak mengendeng-ngendeng apa yang bakal diputuskan oleh permuafakatan yang baru, PR 2.0 nanti. Biarlah PKR, DAP dan PAR bermuafakat sesama mereka untuk penentuan kerusi.

PAS yang mengaku bertambah kuat bila berseorangan dan kini semakin ramai yang mendaftar sebagai ahlinya, tentu tidak berasa gusar jika PAR turut bertanding di mana-mana tempat PAS betanding.

Hj Hadi menyifatkan PAR umpama parti nyamuk; tentunya tidak akan memberi apa-apa kesan terhadap PAS. 

Bersimpatilah sedikit dengan membiarkan PAR turut sama memeriahkan temasya PRU14 nanti sementara hayatnya masih ada. 

Berilah PAR peluang untuk menyertainya kerana usianya pun bukan lama mana.... habis lama 2 tahun sahaja, kalau ikut ramalan Hj Hadi. 

Selepas PRU-14 nanti, PAR akan menjadi arwah, maka bacakanlah talqin pula.... Mat Sabu pun pernah, pesan sewaktu Muktamar ke-60 Pemuda PAS di Johor dulu, " ...selepas doa laknat, baca talqin pula nanti..."

PAS bolehlah 'pulung' sorang dia selepas itu nanti....
Comments
0 Comments

No comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...