JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

JOM UNDI PAKATAN HARAPAN
JOM UNDI PAKATAN HARAPAN

Saturday, August 01, 2015

Rakyat Suruh Tangkap Najib bukan tangkap lain!

Dua wakil rakyat pembangkang ditangkap hari ini selepas tidak mengendahkan amaran polis untuk bersurai berhampiran kompleks membeli-belah Sogo di Kuala Lumpur hari ini, menjelang protes #TangkapNajib petang ini.

 Wakil rakyat PKR itu – ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Teja Chang Lih Kang dan Adun Simpang Pulai Tan Kar Hing – ditahan pukul 2.20 petang selepas mereka tidak mempedulikan arahan polis yang sudah mula mengambil tindakan terhadap peserta protes itu.

 Kehadiran begitu ramai pihak polis dapat dilihat dengan kira-kira 80 anggota ditempatkan di sekitar kompleks membeli-belah popular di mana para peserta perhimpunan sedang berkumpul.  

 Dalam pada itu, lebih ramai orang telah ditangkap, sebahagian besar daripada mereka dikatakan aktivis. Para peserta juga dilihat membaling mercun sebagai membalas dendam terhadap tindakan polis dan ini telah memaksa beberapa kedai-kedai berdekatan menutup prremis perniagaan mereka.

 Sumber berkata, polis juga menahan mereka yang memakai baju putih-T di stesen LRT Raja Laut yang berdekatan untuk menghalang mereka daripada menyertai orang ramai di Sogo.

 Beberapa jalan juga disekat untuk menghadkan akses ke pusat bandar.

 Pada pukul 3 petang, polis, dengan menggunakan alat pembesar suara, mengeluarkan amaran kepada peserta untuk bersurai. Difahamkan bahawa tangkapan kini sekitar 30 orang. ~ sumber

Terbaru maklumat dari fesbuk :

Abah Anas ar Rembawi , isteri dan anaknya
di bawa ke balai polis
Sempat muatnaik status di fesbuk! Hebat isteri OKZ Abah Anas ar Rembawi. Mana pergi itu OKZ yang tersohor , Khairul Ghurabak? Ha!Ha!Ha! dia belum sedar lagi yang dia dah tergelincir jauh dari perjuangan ........ kesian dia!
Comments
1 Comments

1 comment :

Anonymous said...

Who let the DOG go ong...ong...ong..ong..ong

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...